facebook

В Івано-Франківськ з Польщі повернулися українські повітряні аси (ФОТОРЕПОР

Українські екіпажі Су-27, Су-24 та Іл-76МД, які взяли участь в авіаційному показі «Gdynia Aerobaltic – 2019» у польській Гдині, повернулися в Україну.

Сьогодні, 19 серпня, пілотів вітали в Івано-Франківську, пише Фіртка.

Слід зазначити, що український бомбардувальник типу Су-24 уперше приймав участь у міжнародному авіаційному показі.

Український пілот, підполковник Юрій Булавка – учень відомого аса повітряного простору, багаторазового переможця авіашоу в Європі полковника запасу Олександра Оксанченка, у 15-ти хвилинному показі продемонстрував європейській спільноті фігури вищого пілотажу, вразив маневреністю і високою виучкою.

Виступ українського льотчика публіка супроводжувала гучними оплесками.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Це було цивільне авіашоу. Ми перший раз були запрошені. Дуже приємна зустріч. Від України була транспортна авіація. Показували свою техніку, маневри, все те, що вміємо. Всі були у захваті від нашої роботи. Ми демонстрували можливості української авіації. Ми показали, що в нас є техніка і вона працює. Для українських пілотів важливо брати участь в таких шоу. Показувати, що ми є і ми сильні, щоб про це ніхто не забував. Це престиж нашої держави”, – прокоментував Юрій Булавка.

На авіашоу українські аси демонстрували петлю, розвороти в горизонтальній площині, фігуру «Дзвін», перевернуту піраміду над водною поверхнею, відстрілювали фальшиві пастки.

«Ми приємно здивовані прийомом. Оснащення їхнє подивилися. Буди представники з Туреччини, Швеції. Всі мають призи. Сподіваюся, що в нас і надалі буде така співпраця. Ми – військова авіація – це все дуже корисно для досвіду. Отримали надбання для себе. Нам треба, щоб держава подумала про авіацію, в якому вона стані знаходиться. Техніку треба модернізувати, оснащувати. Якби в нас було фінансування краще, то ми нічим не гірші за інших. Наш СУ-27 дуже вразив поляків”, – розповів старший інженер майор Борис Меліженко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...