facebook

В Одесі в готелі заживо згоріли вісім осіб: Усі подробиці

В Одесі в ніч на 17 серпня в готелі “Токіо Стар” (власник – бізнесмен Вадим Чорний) спалахнула пожежа.

Як повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), загинули вісім осіб, ще 10 постраждали.

Відзначається, що повідомлення про спалах надійшло о 01:34. Це трапилося на другому поверсі, вогонь охопив 1000 м. кв.

До гасіння пожежі було залучено 50 надзвичайників та 13 одиниць техніки. Ліквідувати пожежу вдалося о 04:32 ранку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У результаті, було евакуйовано близько 150 осіб, на місці створені тимчасові пункти прийому громадян в автобусах.

Усім постраждалим надається посильна домедичну допомогу, а також допомога психологів і волонтерів. Також кілька десятків врятованих людей ще з ночі прихистив у себе вдома одесит, який став свідком пожежі.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 2 ст.

270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

У мережі було опубліковане моторошне фото, зроблене всередині готелю після того, як вогонь погасили.

Місцеві жителі відзначають, що пожежна частина знаходиться в 300 метрах від готелю.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройман уже відреагував на пожежу в одеському готелі “Токіо Стар”.

Так, прем’єр-міністр доручив провести масштабні перевірки у всіх місцях відпочинку в Україні. Перш за все, за словами Гройсмана, перевірки торкнуться готелів і санаторіїв.

“Доручаю негайно почати масштабні перевірки місць відпочинку людей – перш за все готелів і санаторіїв. Власники і керівники таких об’єктів повинні нести повну відповідальність за безпеку людей, а винні мають бути покарані”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Volodymyr Groysman
2 години тому
Пожежа в Одесі. Жахлива трагедія. Мої співчуття рідним загиблих. Дякую рятувальникам, які самовіддано боролись з вогнем і все ж врятували з пастки людей.
Доручаю негайно розпочати масштабні перевірки місць відпочинку людей – передусім готелів і санаторіїв. Власники та керівники таких об`єктів повинні нести повну відповідальність за безпеку людей, а винні мають бути покарані!

Пізніше з’явилася реакція президента України Володимира Зеленського.

“Вночі ми втратили вісім людських життів. Десять людей постраждали, четверо із них – у критичному стані. Відповідати будуть не тільки безпосередні винуватці пожежі. Відповідати Вадиму Чорному, власнику так званого готелю. Особисто простежу, щоб покарання відповідало нормам закону і вимогам справедливості”, – пригрозив він.

Одеса. «Токіо Стар». Уночі ми втратили вісім людських життів. Десять людей постраждали, четверо з них – у критичному стані. І це не через війну та обстріли. А через злочинне недбальство та ігнорування елементарних норм протипожежної безпеки, через зверхнє ставлення до людського життя. Цьому буде покладено край. Відповідатимуть не лише безпосередні винуватці пожежі. Відповідатиме Вадим Чорний, власник так званого готелю. Особисто простежу, щоб покарання відповідало нормам закону та вимогам справедливості. Адже не можна ставити власний прибуток вище за людські життя. Мої щирі співчуття рідним і близьким загиблих.
Дякую рятувальникам і поліції. Окреме спасибі одеситу, який прихистив урятованих постояльців цього «готелю».

Як з’ясувалося, 38-річний бізнесмен Вадим Чорний володіє ще одним готелем в Одесі – “Зірка”. Також він є лідером партії “Союз Анархістів України”. У минулому був мером міста Арциз Одеської області.

Пізніше в мережі опублікували кадри, які відзняв відпочиваючий, який проживає на першому поверсі готелю.

Чоловік, який на той момент уже виходив із будівлі, показав, що там відбувалося. При цьому він емоційно все коментував. “Ох*єнно відпочили!” – розюмував він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...