facebook

А тепер все просто так не буде: У МОЗ придумали нововведення для водіїв

Від 2020 року Міністерство охорони здоров’я запускає спеціальний реєстр, який унеможливить придбання фіктивних медичних довідок. Щоб отримати водійське посвідчення, українцям доведеться особисто проходити обстеження. Про це розповіли в сюжеті “Сніданку з 1+1” на “ТСН”.

Зараз у Мережі процвітає бізнес з продажу медичних довідок. Придбати їх можна, не встаючи з ліжка — декілька кліків у “Viber” чи “Telegram” і замовлення готове. Втім, у МОЗ попереджають, що за видавання підроблених документів несуть відповідальність не лише ті, хто їх видав, а й ті, хто зробив замовлення.

У разі, якщо буде завдано тяжких наслідків під час ДТП, перевірятиметься правомірність видавання довідки. І відповідальним за це є посадова особа — головний лікар чи голова комісії, що підписує довідку.

Крім того, через “липову” меддовідку, водіїв можуть позбавити права керувати автомобілем.

Разом з тим, у Міністерстві охорони здоров’я запевняють, що від наступного року довідку без повного лікарського обстеження придбати буде неможливо. Міністерство розробляє спеціальну роздруківку зі штрих-кодом, за яким буде зрозуміло, що громадянин відвідав лікаря.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У МОЗ також закликають громадян повідомляти поліцію про неналежний медичний огляд чи сумніви дійсності отриманої довідки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...