facebook

«Порошенка хочуть витіснити із країни»: політексперт про можливе затримання Порошенка

Політичний експерт Микола Спиридонов розповів, який сценарій подій є найбільш імовірним для експрезидента України.

«Я думаю, що до Порошенка цілком можуть дійти, але не відразу, навряд чи в цьому році. Коли рибалка ловить велику рибу, він не витягує її відразу, а потроху знесилює. Порошенко теж є «великою рибою» і я не вірю, що в цьому році з ним можна буде сперечатись.

Його треба потроху знесилювати, дискредитувати цими кримінальними справами і, можливо, через деякий час його можна буде заарештувати, якщо він не втече за кордон. Але найімовірніший сценарій полягає в тому, що Петра Порошенка можуть витискати із країни шляхом допитів, кримінальних проваджень і всього тому подібного.

У стародавній Греції було поняття “остракізм”, коли більшість громадян полісу голосували за те, щоб певна особа покинула місто і вона йшла геть. У даному випадку Порошенка теж хочуть піддати остракізму і витіснити з України. Таку велику «рибу» вигідно не посадити, а витіснити. І вже тоді, коли він поїде в умовну Іспанію, то вже можна казати, що своєю втечею він підтвердив власну провину. Пізніше будуть надсилатись в Іспанію запити, щоб його повернули, переважно стратегія така. Посадити колишнього президента не завжди зручно, адже все одно будуть говорити про політичні мотиви.» – розповів Микола Спиридонов.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...