facebook

Що робити при крадіжці банківської карти

У разі крадіжки банківської картки користувачам слід відразу ж зробити п’ять важливих кроків.

Про це повідомляє українська антивірусна компанія Zillya !.

Зокрема, мова йде про негайного блокування карти відразу після виявлення її зникнення, подачі заяви в банк і правоохоронні органи, зміну паролів у всіх акаунтах сервісів, до яких була прив’язана карта. Крім того, експерти рекомендують виконати всі чотири перераховані вище пункту в разі, якщо карта знаходиться у власника, однак з неї несподівано зникли всі гроші.

Також користувачам платіжних карт радять не записувати пін-коди прямо на них і нікому не розголошувати цю інформацію, перевіряти чеки на касі після оплати карткою в магазинах, підключити послугу SMS-повідомлень, користуватися тільки перевіреними платіжними системами, а також не нехтувати антивірусом при здійсненні частих покупок в інтернеті.

0311f7536b488bc0bcbf7a75f6163345

Раніше повідомлялося чому НБУ не змінює купюру, яка не зберегла первинну площу менше 55%? Через уникнення зростання шахрайських витівок, наприклад, коли людина з однією і тією ж банкнотою може звернутися в різні банки, і замість однієї купюри отримати дві.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В Національний банк надходять банкноти постраждалі також від стихійний лих – пожежі, потопи. Обгоріла банкнота досліджується разом з пепелом, це робиться для того, щоб встановити, горіла це банкнотний папір або ж звичайна. Вдається встановити номінал купюр, а також якого року зразок даної банкноти – все це можливо за допомогою фрагментів зображень.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...