facebook

Росія – не місце для роботи українцям із власними патріотичними цінностями

Кілька років поспіль Україна маленькими та впевненими кроками йде у Європу. Країна стає кращою, міста привабливішими. Проте незмінним поки залишається одне – виїзд українських громадян за кордон на заробітки. Десятки років українці шукають кращого життя за межами нашої держави. Причин може бути безліч, проте частина наших співвітчизників хоче і може знайти своє покликання тут, реалізувати себе в омріяній справі та ще й заробляти бажану кількість грошей.

20% наших громадян, які довгостроково працювали за кордоном, не планують їхати туди на заробітки знову – показали результати опитування «OLX Робота». Головною причиною став психологічний дискомфорт. Серед цієї категорії заробітчан більшість працювала до цього в Польщі, Росії та Німеччині. Майже половина отримувала менше $1 000. Та й сьогодні вже зовсім не обов’язково полишати країну фізично, щоб працювати за кордоном. Наші програмісти, дизайнери-3D не поступаються нікому з колег на планеті.

Та все ж, на сьогоднішній день лишаються мігранти, які продовжують їздити у пошуках заможнішого життя. Часто вони потрапляють на не найкращі умови праці, часто важкі чи принизливі, а іноді – небезпечні. Проте незважаючи на це люди збираються і їдуть.

Ще раніше найпопулярнішою країною для роботи в українців була Росія. Більша частина населення заробляли гроші саме там. З початком війни на Сході України кількість українських заробітчан в РФ суттєво зменшилась. Тепер люди в більшості обирають країни Європи. В цьому й відмінність: Росія не та країна, яка прагне стати європейською країною.

Зі звичайної російської провінції люди не їдуть на заробітки за кордон, а вирушають в мегаполіси власної держави. Вони не те, щоб проти, вони просто не вірять, що той усталений лад життя можна змінити, а якщо зміни й будуть, то лише на гірше. Відтак, краще без змін, вважають вони.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Разом з тим, російська агресія проти України триває, співробітники ФСБ вдаються до утисків та шантажу українців з метою їх вербування та використання на шкоду державній безпеці України. Оскільки офіційних документів на працевлаштування у наших трудових мігрантів за кордоном здебільшого немає, то вони стають уразливими та не мають захисту на території Росії.

У теперішній час люди повинні зрозуміти, що на теренах нашої країни є місце для молодих спеціалістів, що в нас є можливість забезпечити своє життя чи майбутнє. Росія – не те місце, де може працювати українець із власними патріотичними цінностями. Потрібно пам’ятати про своє походження, свою країну, яка не на один крок ближче до Європи та до європейського рівня життя.

Олена Савчук для Ukraine live

За матеріалами:

https://np.pl.ua/2019/08/20-ukraintsiv-propratsiuvaly-za-kordonom-i-bil-she-ne-khochut/

https://uain.press/blogs/mizh-tut-i-tam-1070821?fbclid=IwAR0pZbk1WduKMSg8EdZwWT3TmCx1QoLCuEDrESEgHz6yN-hAL_4GTuQ92MM

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...