facebook

Зеленський завдасть нищівного удару по зарплатах українських шишок: на скільки скоротять

Президент Володимир Зеленський завдасть нищівного удару по зарплатах чиновників, скоротивши її в кілька десятків разів.

Про це йдеться на сайті президента.

«На сайті президента України від 8 серпня з’явилася чергова петиція. На цей раз, автор петиції Геннадій Онищенко незадоволений зарплатою одного з українських чиновників і просить Зеленського її зменшити в 70 разів», – йдеться в повідомленні..

Пізніше стало відомо, що мова йде голову правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва.

«На думку автора петиції, державний чиновник не може отримувати мільйонні гонорари, в той час як більшість громадян України ледве зводять кінці з кінцями. Як вказує в документі його автор, Андрій Коболєв і ще 15 топ-мененджеров державної компанії «Нафтогаз» за 2017 рік «отримали аж 204 мільйони народних гривень заробітної плати і премій». Оніщук навіть порахував, що це за 12, 750 млн. грн. на 16 осіб», – підкреслюється в повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За два дні після публікації документ набрав 712 голосів з необхідних 25 000.

Як повідомлялося раніше, колосальна зарплата глави НАК «Нафтогаз» Андрія Коболєва обурила українців, які очікують змін після приходу до влади президента Володимира Зеленського. Напередодні оголосили зарплату чиновника за минулий рік. Блогер Михайло Шнайдер розповів, яку користь українці могли б отримати, якби ці гроші пішли в правильне русло. Він звернувся до глави держави з проханням виправити фінансову несправедливість, яка виникла на тлі високих тарифів.

«Вчора стало відомо, скільки Андрійко Коболєв «Заробив» за 2018 Рік. А тепер УВАГА. За минулий рік Андрійко отримав… 286 мільйонів 500 тисяч гривень. Ви тільки вдумайтеся в ці фантастичні Цифри. Це кілька вантажівок готівки», — підкреслив Михайло Шнайдер.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...