facebook

У Зеленського зробили гучну заяву про міністра оборони! Медведчуку непереливки

Команда новообраного президента Зеленського не озвучує прізвища претендентів на посаду міністра оборони України заради їхньої безпеки.

Про це очільник президентської партії “Слуга народу” Дмитро Разумков розповів ВВС News Україна.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський змінив командувача ООС, замість Сирського ним став Кравченко.

Міністр оборони відрізняється від міністра закордонних справ, адже в країні йде війна, і ці особи все ж повинні бути захищені, – пояснив Разумков.

У “Слузі народу” переконані, що особа нового глави оборонного відомства України має бути невідомою аж до моменту оголошення офіційного складу уряду.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наразі міністром оборони України є Степан Полторак. Він написав рапорт на звільнення з посади ще 20 травня, бо поважає конституційне право нового президента пропонувати парламенту власну кандидатуру на посаду глави оборонного відомства. Проте, Верховна Рада провалила голосування за його відставку. Відтак, звільнити Полторака зможе лише новий парламент, яки почне працювати наприкінці серпня – на початку вересня.

Крім того, Разумков ідентично відповів на питання про те, чи може стати віце-спікером в парламенті 9 скликання п’ятий президент Петро Порошенко, або кум президента країни-окупанта Віктор Медведчук: “Я особисто за цю кандидатуру голосувати не буду”.
Також, Глава партії “Слуга народу” Дмитро Разумков заявив, що колишньому заступнику глави Адміністрації Президента часів Віктора Януковича Андрію Портнову не пропонували посад у виконавчій владі.

За його словами, ні партія, ні Офіс Президента ніяких пропозицій Портнову не озвучував.

“Наскільки мені відомо, такі пропозиції ні від партії, ні від Офісу Президента сьогодні не звучали”, – зазначив Разумков.

Він також зазначив, що особисто не знайомий з Портновим і ухилився від відповіді на питання журналіста про практично ідентичному баченні люстрації чиновників в Зеленського і Портнова.

“Я особисто з Портновим не знайомий, у мене ніколи не було можливості з ним поспілкуватися. Тому коментувати, що можливо в майбутньому, некоректно. Думаю, вам потрібно звернутися з цього питання до Портнова”, – заявив Разумков.

Нагадаємо, Андрій Портнов покинув Україну відразу після втечі Віктора Януковича в кінці лютого 2014 року. Це сталося після розстрілів на Майдані.

Проти Портнова відкрили провадження за фактами погроз народним депутатам, а також привласнення коштів Київського національного університету та Київського національного економічного університету в сумі 137,6 тисячі гривень, і можливого привласнення сум незаконних виплат колишнім співробітником АП в особливо великих розмірах.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...