facebook

Російські спецслужби намагаються послабити проукраїнські та посилити проросійські сили в Україні

Протягом п’яти років агресії на українські землі, російські спецслужби вигадують все нові способи, аби проникнути в інформаційне поле нашої країни. Поширення фейкових новин, створення ботів, які поширюють дезінформацію та сіють паніку серед населення – всі ці способи вже давно отримали успіх у РФ. Особливо активно вони працюють над поширенням неправди та створенням фейкових сторінок.

Не так давно в Україні минули парламентські вибори. Розповсюдження фейкових новин, напади на профілі людей у соцмережах за допомогою атак ботів, які слугують їхнім інтересам – російські спецслужби постійно намагаються послабити проукраїнські та посилити проросійські сили в Україні. У парламентські вибори Росія активно намагалась проникнути, аби підтримати «свої» партії. Ймовірно, що деякі нові політсили фактично не знають, що їх вважають корисними для інтересів Росії. Мета агресора – створити надійну більшість у Верховній Раді і насправді завдати шкоди українськими політичним силам.

Звичайно, потрібно проводити серйозні розслідування для того, аби довести повномасштабне втручання Росії у виборчий процес нашої країни. Відомо, що під час виборів кандидати стикаються з масовими російськими атаками ботів та фейків у соціальних мережах. Для того, аби знати все про ситуацію в Україні, Росія намагається отримати контроль і над медіа-простором. Для цього не лише просувають фейкові сторінки та новини серед української аудиторії. І чим більше у соцмережах неправдивої інформації від Росії, тим більше вони впливатимуть на свідомість українських громадян.

Неправдиві новини завжди користувались більшою популярністю, аніж правдиві та чесні. Власне, їх і створюють, аби привернути увагу читачів, щоб маніпулювати їхньою думкою і свідомістю. У мережі можуть навмисне поширювати і ті новини, які не інформуватимуть, а викликатимуть у читача певні емоції. А це й може бути однією із ознак того, що ця інформація – фейкова. Зараз кожен із нас проводить надто багато часу в мережі. І кожен, мабуть, зустрічав у своєму житті бота, який при будь-якій нагоді коментує, поширює та спамить. Небезпечні вони не лише для окремих користувачів, а для спотворення громадської думки загалом, спрямувати її в інше русло чи привернути увагу до іншої теми. А у нинішній час боти та фейки стають потужним інструментом в руках політичних сил саме для того, аби когось дискредитувати, змінити думку щодо тої чи іншої справи.

Та у цій ситуації від нас мало залежить. Насправді, Росія будує великі та стратегічні плани для досягнення своєї мети. А починають із населення, яке обманюють своїми фейковими новинами. Ми ж повинні робити все можливе для того, аби не вірити усьому побаченому в мережі. Ми повинні перевіряти усю підозрілу інформацію і навчитися відрізняти справжні сторінки від фальшивих. Боти – імітують людей, та існує безліч ознак для того, аби переконатись у тому, що це не справжня людина, а «щось» створене Росією.

Олена Савчук для Ukraine live

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За матеріалами:

https://glavcom.ua/publications/ukrajinski-vibori-pole-bitvi-dlya-rosiyskoji-rozvidki-611534.html?fbclid=IwAR0Aluom14xNtrw9OiQZbpmJ8DVPg1nDZl3t7J52bxbpVtwYGppjP6FG6b0

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...