facebook

Скульптури доісторичних тварин, вогняне шоу та встановлення рекорду України: у Старуні пройде масштабний фестиваль «ТаПіаріАрт-раут»

Ще на початку липня Уряд затвердив переможців конкурсу культурно-мистецьких проектів «Малі міста – великі враження», які реалізуються у 2019 році.

Проект «Малі міста – великі враження» – конкурс культурно-мистецьких проектів громад з населенням до 50 тисяч людей, спрямований на розвиток культурно-економічного потенціалу територій через підтримку стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною громад. На впровадження таких ініціатив у 2019 році Уряд виділив 50 млн грн.

Цього року у конкурсі перемогли 74 проекти (ознайомитися з переліком проектів-переможців можна за посиланням).

Серед переможців опинилося і прикарпатське село Старуня, Богородчанського району з культурно-екологічним проектом «ТаПіарітіАРТ-раут» на реалізацію якого виділили 4,5 мільйони гривень.

За словами ініціатора проекту, сільського голови Старуні Івана Мосюка вже у жовтні організатори фестивалю перенесуть людей у прадавні часи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Це справді велика перемога, адже інші проекти отримали на свою реалізацію 300-500 тисяч, а нам вдалося здобути таку колосальну суму. Що ж до фестивалю, то його ідея та зміст містять набір культурних  заходів, які розкривають історичну та культурну спадщину села Старуня. Фестиваль «ТаПіарітіАРТ-раут» – культурний захід для мистецької еліти, туристів та місцевих мешканців. На фестивалі буде відкриття Парку Льодовикового періоду, який представлять у вигляді театралізованої вистави. Будуть встановлені чотири великих (мамонт, носоріг, олень та тигр) і декілька малих топіарі-скульптур та одна стоянка людей Льодовикового періоду. Запланований виступ українських фольк-рок груп, стилізовані танцювальні номери та мастер-класи. Наразі маємо наміри провести фестиваль у перших числах жовтня», – розповідає Іван Мосюк.

Родзинками фестивалю стануть три події: вогняне шоу, ЗD шоу доповненої реальності та встановлення рекорду України – 100 барабанщиків, які виконають одночасний номер.

У Старуні є єдиний в Україні діючий грязьовий вулкан, територію якого огородять, освятять та підготують для відвідувачів. Створяться оглядову зону нафтового та озокеритового озер.

Для проведення цьогорічного фестивалю відведена земельна ділянка у вісім гектарів. У майбутньому планують проводити його кожного року.

Варто нагадати, що Старуня є унікальним місцем у світі, адже саме тут знайшли забальзамовані природним способом цілі туші мамонта та волохатого носорога, які датуються 46-10 тисяч років до нашої ери.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...