facebook

У Раді запропонували саджати до в’язниці за “кнопкодавство”.

За “кнопкодавство” у Верховній Раді України необхідно запровадити кримінальну відповідальність, аж до тюремного ув’язнення.

Таку пропозицію озвучила у ефірі ObozTV народна депутатка України VIII скликання Олена Сотник(фракція “Об’єднання “Самопоміч”).

“Я би за “кнопкодавство” – а ми вносили таку ініціативу – запровадила кримінальну відповідальність. Наприклад, як в Ізраїлі”, – зазначила нардеп.

За її словами, неперсональне голосування слід розцінювати як шахрайство.

“Це шахрайство найвищого рівня. Якщо мене люди делегують особисто голосувати за закони, а я фактично віддаю це право – яке не моє, а тільки делеговане мені – якійсь третій особі”, – пояснила Сотник.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вона наголосила, що йдеться про державні інтереси. Тому кримінальна відповідальність може бути аж до тюремного ув’язнення.

Причому ця санкція, вважає Сотник, має застосовуватися не проти того, хто натискав кнопку, а проти того, хто віддав свою картку.

Втім, на думку політика, проблему із “кнопкодавством” можна було вирішити вже давно, якщо включити систему для голосування Рада-3 (із сенсорною кнопкою).

“Увімкніть вже цю, нехай і радянського формату, але другу кнопку. Коли тобі треба тримати 3-4 секунди одну кнопку і натискати іншу – то вже немає шансів зробити “піаніно”, – закликала Сотник.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...