facebook

Сьогодні велосипедисти зі всієї України з’їдуться до Івано-Франківська на марафон

3 серпня, в Івано-Франківську вперше відбудеться веломарафон «Франківська сотка | Franko 100».

Це змагання протяжністю 100 км, яку велосипедистам необхідно подолати за 8 годин, інформує Фіртка.

Змагання буде проведено за правилами Audax Club Parisien (один із найстаріших велосипедних клубів світу).

Проведення велозмагань у цьому форматі є звичною практикою для інших областей України, однак в Івано-Франківську вони ще не проводились.

Відтак, громадська організація «Franko Bicycle Club» поставила за мету цьогоріч провести першу аматорську гонку такого формату і в Івано-Франківську.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Орієнтовна кількість учасників – 150 осіб.

Змагання проводять для популяризації велосипедного руху, залучення мешканців Івано-Франківська та інших областей до активного відпочинку.

Веломарафон надає можливість всім та кожному спробувати свої сили на дистанції в 100 км, спортсменам – вдосконалити спортивну майстерність, а мандрівникам та шанувальникам відпочинку на велосипеді надає можливість випробувати себе.

Окрім того, організатори ставлять за мету позитивно зарекомендувати Івано-Франківськ у всеукраїнському велорусі, адже левова частка учасників події – саме велосипедисти з інших областей України.

Маршрут, протяжністю у 100 кілометрів, який учасники мають подолати, розпочинається в селі Крихівці. Фініш – у селі Хом’яківка. Дорогою учасники марафону минатимуть с. Лисець, смт Богородчани, м. Надвірну, с. Марківці.

Захід здійснено за підтримки грантової програми Urban Space 100.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...