facebook

Як необхідно діяти, якщо вас затопили сусіди (Відео)

Що робити, якщо вас затопили сусіди зверху? Такі ситуації трапляються дуже часто. Поради дає практикуючий юрист Микола Торбеєєв.

neptun-promo-941x1024

-Насамперед хочу порадити людям звертатися до аварійної служби і ЖЕКу, а ще треба піднятися до сусідів поверхом вище і попередити людей, бо це може бути просто аварія й недбалість власників квартири. Якщо не відчиняють, то спробувати знайти їх через родичів і близьких.

Необхідно звернутися до ЖЕКу або ОССБ і повідомити їх, щоб вони мали на увазі цю ситуацію. Слід скликати комісію, зокрема за участю постраждалих мешканців, сусідів включати до комісії й складати акт, що свідчитиме про наявність такого факту, як затоплення. Моя порада як практикуючого юриста – постаратися вирішити все на місці і не доводити справу до серйозного юридичного розгляду. Але якщо, на жаль, компромісу не досягнуто, то на основі складеного акта можна звертатися до різних експертних установ і замовляти експертизу для експертного дослідження, оцінного, щоб дізнатися ступінь шкоди насправді.

Якщо у нас є оціночна документація і сусіди заперечують або не погоджуються з ціною збитків, то постраждала сторона має право звернутися до суду і в судовому порядку стягнути суми збитків на підставі рішення суду. Але досудовий оціночний порядок не обов’язковий. Можна спершу звернутися до суду і призначити судову експертизу, яка теж оцінить збитки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...