facebook

Поблизу Вінниці на полі розквітли тисячі троянд

“Шопен”, “Анжеліка”, “Версілія”, “Еммі” – троянди таких сортів і ще багатьох інших можна побачити у селі неподалік Вінниці. Там вже 15 років вирощують ціле поле цих квітів.

У селі Некрасове на шести гектарах висадили тисячі кущів троянд. Тут нараховується більше сотні видів квітів, які ростуть просто неба, повідомляють у сюжеті “Сьогодні”.

– У нас є троянди всіх напрямків, – розповідає генеральний директор українсько-голландського підприємства Олександр Дусанюк. – Чайно-гібридні, плетисті, поліантові, флорібунда, шраби… Це може бути й дрібна квітка, але великі суцвіття, де багато дрібних квіток, або може бути одна дуже гарна квітка.

Висаджують троянди поблизу Вінниці вже протягом 15 років. Троянда примхлива до грунту, і за словами агронома Віктора Дробота, коли опадів недостатньо – земля стає надто твердою, що не подобається квітам. Доводиться проводити меліорацію та вносити необхідні добрива.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

До речі, вирощують квіти за спеціальною технологією: спершу необхідно обрізати троянди та залишити лише стебло, яке згодом замочують у воді та обгортають папером. Після цього, троянди потрапляють на поле, де вже росте дика шипшина до якої згодом прищеплять й саму троянду.

Хоча до України деякі сорти рослин привозять з-за кордону, однак потім більшість квітів залишається в країні. Щоправда, деякі троянди, вирощені під Вінницею, також популярні в Англії, Нідерландах та Франції і в перерахунку на наші гроші за один саджанець готові віддати щонайменше 150 гривень.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...