facebook

Росія працює над створенням проектів, які ведуть за собою розкол держави, внутрішню дестабілізацію та паніку між людьми

Зараз, завдяки зростанню кількості користувачів в Інтернеті та новим механізмам роботи, розповсюджувати фейкові новини стає ще простіше. На перший погляд може здаватись, що це не може завдати ніякої нам шкоди. Проте така інформація в мережі поширюється набагато швидше, аніж правдиві та справжні новини, а через свої гучні заголовки більше привертають увагу людей. В результаті серед мирного населення сіється паніка та брехня. А  масштаби такої дезінформації зі сторони ворога стають все більшими.

В умовах російської агресії на українські землі фейки можуть нести реальну загрозу. Росія постійно працює над створенням саме таких проектів, які вестимуть за собою розкол держави, внутрішню дестабілізацію, паніку між людьми. А у постійному потоці інформації та новин запустити брехню дуже просто. Проте не тільки люди, а й цілі соцмережі починають боротися із фейками, які працюють над поширенням дезінформації.

Мережа «Facebook» повідомила, що нею були видалені акаунти, які спеціально створені для критики української влади. Заблоковано 18 акаунтів, 9 сторінок та три групи, у яких загалом було майже 80 тисяч підписників. Основною метою яких, було звинувачення та дискредитація військових. Керівники фейків створювали групи, які здавались справжніми спільнотами військових і вони працювали над тим, аби переводити людей з мережі Facebook на свої сайти.

До слова, ці акаунти були знищені за тиждень до парламентських виборів в Україні.

Аби надалі протидіяти фейкам, які працюють над створенням безглуздої інформації, варто більше говорити про правду. Чим більше населення знатиме правдиву інформацію, тим менше залишиться шансів у наших ворогів. Кожному із нас варто самостійно навчитися перевіряти новини та з обережністю ставитись до підозрілих повідомлень. Часто у мережі поширюють інформації із дивними та яскравими заголовками, хоча насправді у самій новині може бути зовсім інший текст. Саме на це люди ведуться, проте за таким посиланням переходити не варто. У будь-яких скандальних текстах варто шукати першоджерело, а якщо ресурс не посилається на конкретний факт чи особу, варто задуматися. Звертати увагу потрібно і на фото чи відео, вони можуть бути не справжніми, застарілими, або не відповідати темі. Щоб точно переконатись у достовірності інформації, яку ви знайшли, пошукайте цю новину ще на інших відомих виданнях. Тільки якщо самостійно слідкувати за інформацією, яку знаходите, можна вберегтися від лихих намірів фейків.

Олена Савчук для Ukraine live

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За матеріалами:
http://atr.ua/news/189034-facebook-udalil-fejkovye-akkaunty-kotorye-kritikovali-ukrainskuu-vlast?fbclid=IwAR2E6HtMdqQk6kdcZIMAPZTkT_1rS82oQfYJKhA9KQgJ-xtLbhcnHTiYWFM

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...