facebook

В Італіцському сенаті відбулася прес-конференція щодо справи українського нацгвардійця Віталія Марківа

Адвокат Делла Валле пообіцяв, що буде добиватися справедливості у цій справі протягом всього часу, який Господь відвів йому на життя.

25 липня в італійському Сенаті відбулася прес-конференція “Російські тіні”, присвячена справі Віталія Марківа.

Про це повідомляє у Facebook Олесь Городецький, голова Християнського товариства українців в Італії.

Зорганізувала її італійська партія “Італійські радикали” за підтримки сенаторки Емми Боніно.

“Під час прес-конференції виступили виконавчий секретар партії “Італійські радикали” Сільвія Мандзі, адвокат Віталія Марківа Рафаелле Делла Валле і керівник асоціації адвокатів-криміналістів, яка об’єднує більше 8 000 італійських адвокатів, Джан Доменіко Каяцца”, – йдеться в повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зокрема, виступаючи з вступним словом, Сільвія Мандзі, зокрема, зазначила, що її політична сила завжди виступала за гарантоване право кожної людини на правосуддя. Вона наголосила, що попри справедливе бажання знайти правду про загибель італійського фоторепортера Андреа Роккеллі, не допустимо просто призначати винного. Суд має опиратися лише на докази, а не на якісь ідеологічні чи політичні обставини. Вона також зупинилася на деяких моментах висвітлення процесу в пресі, цитуючи уривки зі статей, які були некоректні і не припустимі, з точки зору журналістської етики. Пані Мандзі також розповіла про російські впливи, які сприяли формуванню громадської думки.

Також, адвокат Віталія Марківа, Рафаелле Делла Валле у своєму виступі зазначив, що не збирається оцінювати роботу суддів, бо розуміє, як син судді, що є багато чесних професіоналів. Але конкретне рішення суду присяжних Павії позбавляє віри в правосуддя. Він наголосив, що не бачить сенсу чекати на мотиваційну частину рішення суду, бо 2 додати 2 не може дорівнювати 5. Адвокат Делла Валле наголосив, що в цій справі навіть достеменно не відомо, з якого боку стріляли, не кажучи вже про те, хто стріляв. То як можна давати 24 роки Марківу? За що?

Адвокат зацитував повний текст звинувачення і пояснив, що немає жодного доказу, який би підтвердив, хоча б один його пункт. Він в деталях зупинився на позиції захисту, навівши аргументи, що стріляли з боку сепаратистів. Адвокат зазначив, що небажання прокурора поїхати на місце трагедії та провести слідчі експерименти і огляд місцевості є м’яко кажучи дивними.

Зокрема, кричущим порушенням назвав адвокат неврахування відео з місця пригоди, де Міронов говорить про перехресний вогонь, снайпера поруч та близький міномет: “Навіть, якщо допустити, що суд прийняв більш переконливою позицію прокурора, то як можна пояснити збільшення на 7 років терміну покарання? ”

Говорячи про Віталія, адвокат назвав його поведінку дуже гідною, поведінкою військового. Адвокат Делла Валле пообіцяв, що буде добиватися справедливості у цій справі протягом всього часу, який Господь відвів йому на життя.

Президент асоціації адвокатів-криміналістів у своєму виступі зазначив, що не знає матеріалів справи, але знає, що адвокат Делла Валле не скликав би прес-конференцію, якби не було серйозних порушень у цьому процесі. Тому його асоціація буде детально стежити за всіма новинами у цій справі.

Як зазначив Городецький, прес конференція в Сенаті стала важливим моментом в боротьбі за справедливість у справі Віталія Марківа.

Oles Horodetskyy
у четвер
АДВОКАТ МАРКІВА: МЕНІ НЕ ЦІКАВА МОТИВАЦІЯ СУДУ, БО 2+2 НЕ МОЖЕ БУТИ 5.

Сьогодні в італійському Сенаті відбулася прес-конференція “Російські тіні”, присвячена справі Віталія Марківа.

Зорганізувала її італійська партія “Італійські радикали” за підтримки сенаторки Емми Боніно. Під час прес конференції виступили виконавчий секретар партії “Італійські радикали” Сільвія Мандзі, адвокат Віталія Марківа Рафаелле Делла Валле і керівник

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...