facebook

Коаліції не буде!У Зеленського виступили з революційною заявою:такого в країні ще не було.

Керівник партії “Слуга народу” Дмитро Разумков заявив, що формування коаліції у Верховній Раді буде залежати від того, які будуть кінцеві результати підрахунку голосів, але, ймовірно, політсилі і не доведеться об’єднуватися з іншими партіями.

Про це він сказав на брифінгу у понеділок. За його словами, “Слуга народу” відкрита до діалогу, але треба виходити з кінцевих результатів опонентів.

“Співпрацювати у Раді ми зможемо з усіма політичними силами, які будуть співпадати з нами в ідеологічних поглядах, у тому базовому баченні розвитку нашої країни”, – сказав Разумков.

“Але наразі говорити про коаліцію, мабуть, не доводиться, оскільки ми бачимо достатньо непогані наші результати. І ми ще не до кінця бачимо результати наших колег чи опонентів по Верховній Раді”, – додав він.

На питання, чи погодилась би партія підтримати на пост прем’єр-міністра Святослава Вакарчука, Разумков зазначив, що очільника уряду пропонує коаліція, про склад якої говорити поки не доводиться.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Давайте подивимося результати “Голосу” і результати “Слуги народу”. Думаю, у нашій команді достатньо людей, які можуть відповідати тим викликам, які є у країні. У нас є по 2-3 людини на кожну посаду”, – наголосив політик.

При цьому прізвища кандидатів він не став низивати.

Крім того Разумков стверджує, що українцям не варто боятися узурпації влади.

Зауважимо, що Партія “Слуга народу” матиме власну більшість у Верховній Раді. За даними ЦВК на ці хвилини, до парламенту проходять 241 депутат від партії Зеленського. 122 з них проходить – за списками, і 119 пермогли на мажоритарних округах.

У Опоплатформи буде 44 депутати (37 за списками і 7 мажоритарників), у “ЄС” 27 депутатів (25 – списки та 2 мажоритарники), у “Батьківщини” – 25 нардепів (23 за списками та 2 мажоритарники), “Голос” – 20 нардепів (18 – списки та 2 мажоритарники).

Також до ради проходять 11 мажоритарників, висунутих іншими партіями. Та 52 самовисуванці.

Це дозволить політсилі не утворювати коаліцію із колегами по парламенту, а самотужки призначити уряд і очільників низки відомств.

Однак для внесення змін до Конституції, коли потрібно 300 голосів нардепів, скоріше за все “Слузі” все одно доведеться домовлятися із іншими фракціями.

У свою чергу, в Центрвиборчкомі підкреслюють: системних порушень, які б могли вплинути на результати позачергових виборів, ЦВК наразі не зафіксувала. А це означає, що дострокові парламентські вибори можна вважати такими, що відбулися.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...