facebook

Зеленський назвав майбутнього прем’єр-міністра: багатьом не сподобається! п

Президент України Володимир Зеленський прийшов голосувати на дострокових виборах до Верховної Ради. Як зазначається, глава держави проголосував на виборчій дільниці в Оболонському районі Києва.

Президент заявив, що очікує чесного та справедливого результату на виборах.

Що цікаво, Володимир Зеленський заявив, що вже проводить консультації з майбутнім прем’єр-міністром.

“Я скажу чесно, але це може не сподобатися окремим людям, які пройдуть до парламенту, бо вони бачать себе на цьому місці. Знову ж таки у мене тут незмінна позиція: я вважаю, що ця людина повинна бути абсолютно професійним економістом, який не повинен мати жодного політичного руху. Я хочу, щоб це був абсолютно незалежна людина, яка ніколи не була ні прем’єр-міністром, ні спікером, ні лідероя якоїсь фракції. Я бачу такого лідера. Чесно вам скажу: проводяться консуультації, розмовляю.

Хочу мати уявлення”, – сказав глава держави.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Імені кандидатів на пост президент не назвав, але перерахував, хто не має права навіть брати участь у відборі.

Раніше Зеленський заявляв, що майбутній український уряд буде технократичним.

“Моє бачення – зробити Україну однією з найбільш швидких у зростанні економік в Європі. Я очолюю це бачення, і мій новий професійний і технократичний уряд буде працювати відповідно. Ласкаво просимо в країну свободи”, – зазначив він.

Відзначимо, що Президент раніше заявляв, що сподівається, що оновлена Національна рада з питань антикорупційної політики стане майданчиком для реальної боротьби з корупцією в країні.

«Сподіваюся, що вона стане справжньою комунікаційною платформою для всіх антикорупційних органів, громадськості, бізнесу, експертів, аналітиків – усіх», – сказав Глава держави. Він зауважив, що Національна рада з питань антикорупційної політики фактично не працювала три роки і сьогодні відбувається її перезавантаження. Володимир Зеленський підкреслив, що перезапуск цього органу є не лише його політичною волею, а й реальним орієнтиром у роботі його команди.

«Це наш головний пріоритет – подолання, не боротьба, а саме подолання корупції», – зазначив він

. Президент поінформував учасників засідання про те, які кроки були здійснені протягом останніх майже двох місяців для подолання корупції. За його словами, за цей час до Верховної Ради було подано 16 законопроектів, зокрема щодо покарання за незаконне збагачення, цивільної конфіскації неправомірно нажитого майна, скасування формули «Роттердам +» тощо.

Також було розблоковано міжнародну співпрацю Національного антикорупційного бюро з антикорупційними органами іноземних держав, скасовано електронне декларування для антикорупційних активістів, готується до повноцінного запуску Вищий антикорупційний суд.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...