facebook

«Нічого позитивного зроблено не було»: Віктор Шишкін про владу Порошенка

Екссуддя Конституційного Суду та перший генеральний прокурор України Віктор Шишкін оцінює роботу Петра Порошенка на «двійку».

Про це він сказав у інтерв’ю ІА “Вголос”.

«Я звик до старої системи оцінювання, тому буду керуватись п’ятибальною. Отже – двійка, адже нічого позитивного зроблено не було. Відбулась профанація судової реформи, а не судова реформа; профанація оборони замість підготовки до оборони країни; на військове орієнтування не була переведена ні економіка, ні фінанси, ні усі мобілізаційні заходи. Я маю на увазі не призов до армії, а мобілізацію країни на протистояння агресору. Так звана боротьба із корупцією обмежилась заявами із екранів телевізорів, а реальна боротьба просто відсутня. Колаборація процвітала. Коли сьогодні говорять, що за Зеленського (я не є прихильником чинного президента) усі проросійські політики повернулись, то я завжди кажу, що ніхто нікуди не виїжджав, крім Портнова. Новинському дають громадянство України, а тим іноземцям, які захищають Україну зі зброєю в руках, ні. Серед них є грузини, росіяни, білоруси, і їм ніхто жодного громадянства давати не поспішає. Але ж вони захищають Україну, а не Новинський. Чому з усього «окупаційного блоку» притягувався до відповідальності лише Олександр Єфремов?» – розповів юрист.

«Інформаційна війна також повністю програна. Дипломатична війна аналогічно. «Мінський договорняк» – це капітуляція, це «Мюнхен-2», якщо порівнювати із періодом режиму Гітлера. Жодної наступальної політики, відмова від Будапештського меморандуму, хоча він був підписаний президентами ведучих країн, зокрема з так званого «ядерного клубу». Зовнішньополітична дипломатія теж жахлива. Іспанія приблизно місяць тому видала Росії нашого громадянина, нещодавно Італія ув’язнила українця, а Меркель ситуацію в Україні називає «Bürgerkrieg», тобто громадянська війна. Причиною цього всього є те, що попередня влада чітко не сказала, що у нас війна. У нас ніяка не АТО. Таким чином усіх військовослужбовців, добробатівців та волонтерів було підставлено під удар формальної правової системи. Вони усі вийшли злочинцями, бо у нас, бачте, антитерористична операція. Військові підрозділи діють зовсім по-різному в умовах боротьби з тероризмом та умовах закону про оборону країни.

Профанація люстрації теж відбулась. Річ у тому, що під люстрацію у нас потрапляли не ті, хто приймали рішення за Януковича, а середня ланка. Це чиновники та службовці, які готують матеріали, але аж ніяк не відповідальні за прийняття рішень. Чому сам Порошенко не люструвався? Він же був міністром в уряді Януковича!» – підсумував Віктор Шишкін.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...