facebook

Екіпажі авіаційних бригад Збройних сил України тренувались виживати та діяти в екстремальних умовах

Вже протягом п`яти років на Сході нашої країни триває війна. За цей час українські військові навчились вміло та професійно захищати рідні землі та забезпечувати спокій на нашій території. Та для цього вони доклали багато зусиль. Стосується це і авіаційних екіпажів ЗСУ.

Ворожа ракета влучає в літак! Керування втрачено. Катастрофа неминуча. Рахунок іде на секунди. Екіпаж катапультується. На багато кілометрів ні душі… Як надати допомогу собі й пораненому товаришеві? Добути вогонь, їжу, через річки та ліси пробитися до своїх?

Так, екіпажі авіаційних бригад Збройних сил України тренувались виживати та діяти в екстремальних умовах, коли пілоти після аварії літака та екстреного капультування опиняються далеко від цивілізації.

До участі у комплексному практикумі з виживання цього року залучили льотчиків як Повітряних сил, так і морської та армійської авіації.

“Це тільки на перший погляд здається, що робота льотчика – в небі. Бойовий досвід доводить, що льотчик повинен вміти вижити й на землі. І головне в такій ситуації – не впадати у ступор. Підготовку здійснюють у складі невеликих груп. Кожна нараховує до тридцяти осіб. Цього року передбачено вісім таких тренувань. Триває один курс три дні“, – розповів заступник начальника відділу контролю підготовки пошуково-рятувальних сил і засобів Центру управління пошуково-рятувальним забезпеченням польотів авіації ЗСУ майор Максим Косенко.

Після 25-кілометрового марш-кидка військові повинні будуть подолати водну перешкоду, взяти участь у заняттях з інженерної справи і тактичної медицини тощо.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ми намагаємося не тільки підготувати екіпажі до непередбачуваного розвитку подій, а й загартувати їхню волю”, – додав Максим Косенко.

У Міноборони зазначають, що військові із завданнями впоралися на відмінно.

Завдяки навчанням, практичним задачам чи лекціям українські військові ще впевненіше зможуть протидіяти ворогу. І такі тренування завжди проходять успішно, тому що наші військові зможуть подолати будь які перешкоди. Тільки точно розуміючи те, як діяти в тій чи іншій ситуації, військові зможуть захистити нас від ворога та агресії з боку Росії.

За матеріалами:

https://uatv.ua/

http://www.mil.gov.ua/news/2019/07/10/yak-lotchikiv-gotuyut-do-dij-v-ekstremalnih-situacziyah/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...