facebook

У Польщі заявили, що Зеленський “стає Лукашенком”

Президент України Володимир Зеленський перетворюється на президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це написало польське видання «Rzeczpospolita», повідомляє “Польське радіо”.

У виданні зазначають, що сьогодні відбувається “білорусизація” України.

Як повідомляє газета, кілька днів тому президент України відвідав Ужгород, де зустрівся з керівництвом закарпатської митниці. Зеленський слухав доповіді, в яких митники скаржилися на низьку зарплату, аж раптом запитав одного доповідача, який в нього телефон. Коли почув відповідь – iPhone, поцікавився, звідки у людей, котрі мало заробляють, є гроші на дорогі “іграшки”

Видання описує ще кілька робочих візитів Зеленського, де він намагався «по-господарськи» «вирішити проблеми на місцях».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Як каже український політолог Віталій Портников, ця ситуація схожа на стиль Лукашенка», – наголошують польські журналісти.

“Rzeczpospolita” пояснює, що Лукашенко повністю контролює ситуацію в країні. «Він не тільки виганяє людей, він теж їх позбавляє посад», – йдеться у матеріалі.

Газета нагадує, що понад 90% опублікованих на сайті українського президента рішень стосується саме кадрових змін. «Зеленський звільнив усіх голів обласних адміністрацій, крім двох. Зокрема, залишив голову Харківської облдержадміністрації Юлію Світличну, яка тісно пов’язана з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим», – зазначають у польському ЗМІ.

«Під час виборчої кампанії Аваков відкрито підтримував Володимира Зеленського», – пояснює «Rzeczpospolita».

«Крім того, Зеленський ввів своїх людей до РНБО та СБУ, змінив керівництво генштабу українського війська», – перераховує автор статті Руслан Шошин.

Одним словом, «перед парламентськими виборами президент України хоче мати владу абсолютну», – пише видання «Rzeczpospolita».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...