facebook

“Де ви були,коли вбивали і гвалтували інших дітей?”:Рада вирішила долю педофілів.Принято резонансний закон

Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроект № 6449 про хімічну кастрацію в разі зґвалтування особи до 14 років. Парламент також доручив уряду створити публічний реєстр засуджених за згвалтування неповнолітніх. За законопроект проголосували 247 нардепів.

Закон передбачає застосування хімічної кастрації в разі зґвалтування особи у віці до 14 років. Формулювання дослівно таке: “вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних з вагінальним, анальним або оральним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій або будь-якого іншого предмета по відношенню до особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її вільної згоди”.

Встановлено, що примусова кастрація полягає у введенні засудженому антиандрогенних препаратів, які складаються з хімічних речовин, спрямованих на зниження лібідо і сексуальної активності. Примусова хімічна кастрація не застосовується до осіб, які вчинили злочини у віці до 18 років і до осіб у віці понад 65 років.

Також документ посилює санкцію за згвалтування групою або неповнолітньої особи – з 12 до 15 років позбавлення волі. Розбещення особи до 16 років буде каратися тільки позбавленням волі до 5 років (вилучено норму про можливе обмеження свободи).

У Адмінкодексі встановили необхідність довічного нагляду за повнолітніми, засудженими до позбавлення волі за зґвалтування неповнолітньої чи неповнолітнього, насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо неповнолітньої чи неповнолітнього, статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, розбещення неповнолітніх. У таких випадках припинення адміннагляду не передбачено.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Кабміну доручили протягом двох місяців забезпечити створення публічного реєстру осіб, засуджених відповідно до статей 152, 153, 155, 156 ККУ за:

зґвалтування неповнолітньої чи неповнолітнього;

насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо неповнолітньої чи неповнолітнього;

статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості; розбещення неповнолітніх.

Закон вступить в силу на наступний день після офіційної публікації.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...