facebook

Заробітчани у Росії постійно знаходяться у зоні ризику

З перших років Незалежності України деякі громадяни були змушені виїжджати за кордон та шукати там роботу. І вже тоді більшість із них обирали для працевлаштування Росію. Та у 2014 році, коли на Сході нашої країни почалася агресія зі сторони Росії, українці оголосили цілковитий бойкот росіянам, проте значна частина громадян і надалі продовжила їздити  на заробітки до РФ, хоча точну кількість тих, хто й надалі працює на ворога, важко визначити.

Зараз перебування українців у Росії є все більш небезпечним. Замість високооплачуваної роботи люди отримують там тиск російських спецслужб, а також вороже ставлення від самих росіян. ФСБ активно працює над вербуванням українських заробітчан. Неодноразово з’являлась інформація про затримання українців російськими правоохоронними органами, які вже не вперше приїжджають на роботу на ворожу територію. Зокрема, під час паспортного контролю російські прикордонники виводять людей в окреме приміщення, де з використанням психологічного тиску випитують потрібну їм інформацію. Особливу увагу ці люди приділяють наявності в українців зв’язків із правоохоронцями України, цікавляться українською владою та ситуацією у країні загалом. Крім того, ФСБшники заявляють, що для подальшого перебування на території Росії заробітчанин має працювати з російськими спецслужбами та надавати інформацію про українських військових у зоні проведення бойових дій. Зрозуміло, що люди залишаються у безвихідній ситуації та можуть погоджуватись на таку співпрацю.

У травні цього року правоохоронці в Криму виявили зловмисників, які залучали українців до перевезення нелегальних мігрантів з країн Південно-Західної Азії. Українців незаконно перевозили через кордон, у тому числі закриті пункти пропуску на тимчасово окупованій території Криму у Туреччину. Про це повідомила прес-служба Нацполіції України.

«Під вас вербування українцям повідомляли про необхідність перевезення мігрантів морським шляхом. Проте вербувальники навмисне приховували факт кримінальної відповідальності за таке перевезення нелегалів», – йдеться у повідомленні.

Заробітчани у Росії постійно знаходяться у зоні ризику. Крім інформації про тиск російських спецслужб на українців, з’являється інформація й про зникнення громадян, які наче поїхали на заробітки. Часто українці, які проживають у Росії, приховують своє походження, щоб не потрапити у пастку.

Сьогодні в українців є можливість заробляти і в країнах Європи. Збільшується кількість людей, зокрема молоді, яка виїжджає, аби заробити хороші гроші. Та все ж потрібно робити все для того, аби люди залишались в Україні та знаходили гідну роботу тут. Безліч підприємств завжди відкривають свої двері для молодих спеціалістів, які тямлять у своїй справі. Можливо, багато заробити не одразу вийде, проте ви будете впевнені у власній безпеці.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

https://www.obozrevatel.com/crime/ukraintsev-verbovali-dlya-perevozki-nelegalnyih-migrantov-raskryita-masshtabnaya-prestupnaya-shema.htm?fbclid=IwAR2MSlo70t5YLd2t3UOhkF4dyEbWTqa8atNjA0bISH3jT9J6mj29or_QvWc

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...