facebook

Міноборони звільнило волонтера і відомого фотографа Муравського у зв’язку з резонансом, який викликали його знімки

У зв’язку з резонансом навколо фотографій волонтера і фотографа Дмитра Муравського в Міноборони України прийняли рішення звільнити його від посади радника міністра оборони, який працював на громадських засадах.

66_main_ukr

“У Міністерстві оборони цінують роботу Дмитра Муравського. У відомстві неодноразово отримували від нього якісні, художньо оформлені фото, які Міністерство жодного разу не позиціонував як документальні або як фото реальних бойових дій”, – йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті МОУ.

В українському оборонному відомстві зазначили, що фотограф тривалий час за особистою ініціативою, як волонтер і фотограф, працював у зоні проведення АТО і на полігонах під час навчань.

Всі фотографії, навколо яких зараз виник резонанс, зняті Муравським до офіційного призначення у Міністерство оборони, і зроблені ним на власний розсуд, зазначили у відомстві.

“Міністерство оборони не позиціонувало ці фотографії як фото реальних бойових дій, але не заявляло про це офіційно – про це говорив сам автор. У Міністерство оборони за коментарями ніхто не звертався”, – пояснили в МОУ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначимо, що фото Муравського про бойові дії в зоні АТО назвали постановними. Українські фотожурналісти у відкритому зверненні попросили його підтвердити правдивість або спростувати документальність знімків.

“По-перше, це новий стимул для РФ зайвий раз розповісти про те, що українці імітують військові дії. По-друге, пильні авторитетні ЗМІ вже порівнюють ці фото зі стилем подачі інформації Lifenews. По-третє, історія з цими фото може призвести до того, що українське суспільство та авторитетні закордонні медіа частково втратять довіру до української журналістики та фотожурналістики”, – йдеться у заяві.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...