facebook

Віце-канцлер Німеччини: Переговори щодо ЗВТ між США та ЄС де-факто провалені

Досягти консенсусу щодо Угоди про створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Сполученим Штатами Америки та Європейським Союзом (TTIP), на думку віце-канцлера Німеччини Зіґмара Ґабріеля, уже практично неможливо.

580670

Перемовини “де-факто провалилися, навіть попри те, що цього ніхто не визнає”, сказав Ґабріель у неділю, 28 серпня, в Берліні.За його словами, під час 14 раундів переговорів щодо 27 статей угоди про ЗВТ не вдалося вийти “бодай на один-єдиний спільний текст”. Суперечливу торговельну угоду вже довгий час активну дискутують в німецькому суспільстві. Різкій критиці її неодноразово піддавали зокрема і в Соціал-демократичній партії Німеччини (СДПН), яку очолює Ґабріель. Він і раніше вже нерідко висловлював критику переговорного процесу щодо TTIP. Тепер він лише підтвердив її своїми заявами, наголосивши на тому, що проти того, аби ЄС “підкорявся американським пропозиціям”.CETA – не TTIP

Водночас Ґабріель привітав укладання угоди про ЗВТ з Канадою (CETA), яку було укладено ще 2014 року, але досі так і не було ратифіковано. Через широку критику з боку громадськості в низці країн ЄС долю ратифікації документа було вирішено віддати на розсуд національних парламентів країн-членів ЄС.Ґабріель заявив, що йому прикро, що цю угоду часто асоціюють з TTIP. На погляд німецького віце-канцлера, угода з Канадою “спонукатиме всіх нас ще раз підвищити стандартів, закладені в усіх невдалих (торговельних. – Ред.) угодах з Канадою з минулого”. “Вона також не дасть нам укласти з США чи ще з кимось нову погану угоду”, – додав він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...