facebook

Зеленський дав сепаратистам тиждень на демонтаж укріплень

Україна готова почати  будувати міст у Станиці Луганській,але незаконні збройні формування повинні зібрати свої укріплення.Київ чекатиме тиждень.


Президент Володимир Зеленський заявив, що готовий дати сепаратистам на Донбасі вісім днів, щоб почати будувати міст у Станиці Луганській і вже через місяць він повинен бути готовий. Про це він сказав у понеділок, 8 липня, під час спілкування з журналістами на саміті Україна – ЄС, повідомляє Українська правда.
За його словами, відновлення моста – один з пунктів Мінських домовленостей.
Зеленський зазначив, що для цього треба було розвести сили, що й було зроблено, і тепер слід почати будівництво переходу.
“Нам нічого не треба з того боку. Ми готові, у нас є гроші – є гроші і в бюджеті, є пропозиції наших західних партнерів. Але для того, щоб побудувати міст, треба, щоб та сторона демонтувала бетонні укріплення. Вони сказали, що можуть це зробити технічно за 8-10 днів”, – сказав Зеленський.
Він додав, що українська сторона готова до демонтажу дуже швидко, за два-три дні, але це повинен бути паралельний процес.
“Тому я вам чесно скажу: ми будемо чекати тиждень, максимум, вісім днів, і якщо ми не побачимо демонтажу з того боку, ми почнемо будувати міст. Я думаю, що ми до цього готові. Я знаю, як це дуже швидко зробити. Ми пообіцяли людям, що протягом місяця ми побудуємо”, – заявив президент.
Він зазначив, що також було вирішено, що людей, які перетинають лінію розмежування, підвозитимуть до моста на електрокарах або автобусах.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...