facebook

У Франції вводять обмеження на воду через спеку

Через  побоювання посухи в низці французьких департаментів оголошена кризова ситуація.

Через загрозу посухи 32 департаменти Франції вводять заходи економії води, в деяких оголошена кризова ситуація. Про це повідомляє в суботу, 6 липня, газета Le Monde.
Видання зазначає, що найбільш важка ситуація склалася в департаментах Луара, Індра, Альє, Атлантична Луара і Вандея (центральна і південна частина країни). Там була введена заборона на використання води “не в пріоритетних цілях”, що стосується і сільського господарства. В першу чергу, згідно з правилами, повинні забезпечуватися потреби установ охорони здоров’я і санітарія, вирішуватися питання громадської безпеки і доступу до питної води.
Зокрема, влада Атлантичної Луари заявила про заборону постачати водою душі на пляжах і міські фонтани, а також мити особисті автомобілі, будівлі та дороги, наповнювати басейни та інші штучні водойми.

За даними бюро геологічних і гірських досліджень, у багатьох місцях рівень ґрунтових вод є “незадовільним” і “більш низьким”, ніж в 2018 році. Цього літа, яке, як очікується, буде теплішим, ніж зазвичай, фахівці бюро очікують проблеми в низці регіонів, в тому числі на півдні Ельзасу і в Бургундії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...