facebook

Аномальна спека може стати новою нормою для Європи

Аномальна спека може стати новою нормою для Європи.

Минулий місяць увійде в історію як найспекотніший червень Європи, а теплові хвилі, подібні до тих, що переживає Європу, можуть скоро стати новою нормою, передає УНН

Нове дослідження показало, що такі хвилі тепла в 100 разів більш вірогідні зараз, ніж сто років тому – і вчені говорять, що винувато зміна клімату.

Вони також стверджують, що такі хвилі тепла стануть нормою до середини наступного століття за умови, якщо нинішні тенденції до глобального потепління збережуться.

Так, після останнього періоду екстремальних температур, вчені провели два окремих дослідження. Експерти зі Служби зміни клімату Коперника вивчили дані Європейського Союзу про температури на континенті за останній місяць.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вони виявили, що середньоєвропейська температура в червні 2019 року було вища, ніж в будь-який інший зареєстрований червень, – на 2° C (3,6° F) вище норми.

Літні температури на сьогоднішній день також на 1° C (1,8° F) вище попереднього європейського рекорду, встановленого в 1999 році, говорять вони.

Ініціатива World Weather Attribution також виявила, що триденні періоди потепління в даний час як мінімум в п’ять-десять разів частіше, ніж в 1900 році.

Аналіз також показує, що такі хвилі тепла на 4° C (7,2° F) гарячіші за аналогічну подію, яка була б сто років тому.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...