facebook

КИЯНИ ЗМОЖУТЬ ПЕРЕВІРЯТИ ЧЕРЕЗ ІНТЕРНЕТ, СКІЛЬКИ ШКОЛАМ ТА САДОЧКАМ ВИДІЛЯЮТЬ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ

На сайті департаменту освіти Києва створили освітні карти.

Перевірити, скільки грошей столична мерія витрачає на кожну школу, тепер можна на сайті Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Києва, йдеться у сюжеті ТСН.

 shkola2-860x484

На головній сторінці сайту створили кнопку «Освітні карти».

За її допомогою відкривається база. Шукати можна за назвою вулиці або назвою чи номером закладу. Журналіст ТСН спробував знайти школу №271 – за цим номером у базі спеціалізована школа, бюджет якої на 2016 рік складає 6,5 млн грн. З яких 4,5 млн – на зарплатню, й по 13 грн – на кожного учня.

Також тут можна побачити відомості про ремонтні роботи і дізнатись, скільки мерія витратила, наприклад, на капітальний ремонт покрівель, скільки коштів виділено на ремонт вікон, харчоблоку. Якщо хтось спробує збирати на це гроші, то у батьків є повне право звертатися до правоохоронних органів.

Подивитися можна кошторис не лише школи, а й дитячого садочка – вони на карті позначені зеленим кольором, і навчального центру – вони зазначені рожевим.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Система щойно запустилась, і помилок у ній ще вистачає. Навряд чи інакше можна пояснити той факт, що дитячий садочок на околиці Правого берега столиці витрачає на одну дитину 13,5 тис. гривень, тоді як дитячий садочок на Лівому березі – усього 20 гривень. Тож перевірити чиновників власноруч варто уже сьогодні.

Як повідомлялося, МОН України затвердило 13 оновлених навчальних програм для розвантаження навчання школярам 1-4 класів. Зміни покликані забезпечити більшу логічність навчального процесу та надати більшої свободи вчителю, а також дати дитині розкритися та максимально розвинути її індивідуальність. Поточну ж систему шкільної освіти міністр Лілія Гриневич назвала недієвою.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...