facebook

Поранення підлітка на полігоні під Дніпром, нові подробиці: “Відпочивав і різко відчув біль”

Навчання курсантів на полігоні Дніпром ледь не стали трагедією, це потрясло всю Україну

Під час відпочинку на природі 15-річний хлопець отримав кулю в стегно. І потрапив з літнього табору на лікарняне ліжко. Його з вогнепальним пораненням доставили в обласну дитячу лікарню, йдеться матеріалі 34 каналу.

Зараз він у доброму гуморі і жартує, а ще вчора 15-річного Івана Запотоцкого привезли в лікарню у важкому стані. Хлопець розповідає: відпочивав біля намету в таборі скаутів. Раптово відчув біль в стегні і побачив кров.

“У нас був похід, мені надали першу допомогу, і я поїхав в швидку, сюди. Це чиста випадковість, це могло трапитися з ким завгодно, просто мені не пощастило”, – говорить підліток.

Хлопець каже: наметове містечко вони розгорнули у полігону, тому що думали, що він уже не працює. Хоча постріли чули.

“Спочатку ми думали, що це не полігон, а якісь там люди зібралися грати в страйкбол, пейнтбол”, – говорить Іван.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У той день на полігоні в Партизанському проходили навчання курсанти-першокурсники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Але в закладі запевняють: усіх заходів дотримувалися.

“Встановлено, що вчора були стрільби згідно планового проведення занять, згідно курсу стрільб, за наказом по університету. Виїхали централізовано, були офіцери, були вжиті всі заходи безпеки, – розповідає ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Андрій Фоменко. – На сьогодні говорити, з нашої зброї чи ні було пострілів, ми не можемо, слідство проводить ГБР, зброю вилучено на експертизу”.

“Є варіант, що це прилетіло від тих навчань, які ми проводили. Полігон штатний, навчання проходять за графіком. У мене особисто виникають питання: що там робили сторонні люди, хто їх туди допустив?” – каже радник міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко.

Лікарі кажуть: хлопця вже прооперували, з стегна кулю витягли. Його життю нічого не загрожує.

“Кость ціла. Дитині пощастило – куля знаходилася в м’яких тканинах, великих судин не зачепила. До п’яти днів – я думаю, що не більше буде, – прогноз сприятливий, все буде добре”, – запевняє завідувач травматологічним відділенням обласної дитячої лікарні Олексій Махов.

ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом недбалості посадових осіб при організації стрільб (частина 1 статті 367 Кримінального кодексу України).

Слідчі мають намір перевірити посадових осіб, які організовували дозвілля дітей неподалік від навчально-тренувального полігону. Якщо провину навчального закладу доведуть, відповідальним загрожує від трьох років в’язниці.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...