facebook

В Україні придумали, як захистити пішоходів від ДТП на тротуарах.

Встановлення захисних огороджень на тротуарах стане в Україні обов’язковим.

В Україні на тротуарах перед пішохідними переходами встановлять обов’язкове захисне огородження у вигляді металевих стовпчиків. Вони мають захистити пішоходів від аварій.

Про це 18 червня повідомляє пресслужба уряду.

За словами заступника міністра регіонального розвитку Лева Парцхаладзе, це необхідно для безпеки пішоходів і стосується як будівництва нових доріг, так і реконструкції та капремонту наявних.

«Вони дуже потрібні, щоб підвищити безпеку пішоходів, адже у разі наїзду авто або іншої надзвичайної ситуації вони можуть притримати удар і зменшити наслідки аварії, відповідно, врятувати людям життя. Тому в нових змінах у ДБН щодо вулиць і доріг ми прописали обов’язковість їх влаштування на всіх тротуарах біля пішохідних переходів в одному рівні», – сказав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У Мінрегіоні сподіваються, що найближчим часом ця норма буде прийнята як обов’язкова.

У відомстві нагадали, що зараз вже діє аналогічна норма, відповідно до якої всі зупинки громадського транспорту мають обов’язково проєктуватися із захисними огороджувальними стовпчиками.

Державні будівельні норми  – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проєктування нових і реконструкції наявних будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...