facebook

У Франції згоріли 250 тисяч літрів коньяку.

Велика пожежа охопила льох з коньяком у Франції.Загоряння ліквідували 70 рятувальників.

Велика пожежа в суботу, 15 червня, охопила льох з коньяком ємністю 2500 гектолітрів (250 тисяч літрів) у французькому департаменті Шаранта, що є частиною регіону Коньяк, обійшлося без жертв. Про це повідомляє BFMTV.

Пожежа спалахнула в полудень в суботу. 70 пожежних, які прибули для її ліквідації, взяли вогонь під контроль в другій половині дня.

“Вогонь охопив фотоелектричні панелі і поширився на винний льох площею 200 м2, суміжний будинок і фермерський сарай загальною площею близько 1000 м2”, – сказав капітан Девід Барден з відомчої пожежно-рятувальної служби Шаранти.

“Нам вдалося захистити сусідній лікеро-горілчаний завод, всередині якого було близько 350 гектолітрів, і дюжина сільськогосподарських машин”, – сказав він, додавши, що пожежникам довелося перерізати лінію електропередачі 20 тисяч вольт недалеко від місця пожежі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Пожежні стежили за місцем події всю ніч, оскільки в погребі все ще залишалося трохи алкоголю і могло виникнути нове загоряння.

“Коньяк має міцність 40 градусів і тому легкозаймистий”, – сказав капітан Барден.

Пожежі на винокурнях регіону Коньяк досить рідкісні, але особливо небезпечні, оскільки під час таких пожеж виділяється багато тепла, мало диму, а полум’я синього кольору малопомітне.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...