facebook

Киян попередили про сильне забруднення повітря.

Концентрація шкідливих речовин місцями у п’ять-шість разіа вища від норми.Найближчими днями ситуація буде тільки погіршуватися.


У Києві зафіксовано високий рівень шкідливих домішок у приземному шарі повітря, а в деяких районах міста рівень забруднення досяг 5-6 середньодобових гранично-допустимих концентрацій. Про це в суботу, 15 червня, повідомляє прес-служба ДСНС.
Рятувальники розповіли, що метеорологічні умови, які сприяють накопиченню й утриманню шкідливих домішок у приземному шарі, в Києві спостерігаються з 8 червня.
Протягом 12-13 червня, за даними постів спостереження ЦГО імені Бориса Срезневського, рівень забруднення діоксидом азоту досяг переважно 5-6 середньодобових гранично-допустимих концентрацій у районах: вул. Скляренка, Оболонського проспекту, Бессарабської і Деміївської площ”, – заявили в ДСНС.
Повідомляється, що за прогнозом Гідрометцентру спека, поле підвищеного тиску, слабкий вітер у приземному шарі, нічні приземні інверсії і рівень забруднення з тенденцією подальшого зростання у столиці буде утримуватися до 18 червня 2019 року.
Нагадаємо, якість повітря в Києві показали на інтерактивній карті. Інтерактивна карта, яка інформує про забруднення повітря у столиці, оновлюється кожні десять хвилин.
Як повідомлялося, вчені провели дослідження і з’ясували, що брудне повітря шкідливіше для здоров’я, ніж сигарети.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...