facebook

Впав літак з українцями, багато жертв: “указ було віддано з Кремля”, подробиці трагедії

Український літак було збито під Луганськом за указом Кремля

Такими подробицями про трагедію, яка сталася 14 червня 2014 року, поділилися в СБУ. У той фатальний день співробітники російської військової розвідки (ГРУ) збили в небі над Луганськом літак Міністерства оборони України Іл-76, в результаті чого загинули 49 українських військовослужбовців.

У річницю трагедії в прес-службі СБУ заявили про наявність незаперечних доказів того, що рішення про збиття літака було прийнято в Кремлі, а виконувала його «приватна військова компанія «Вагнера». Фатальний наказ було віддано командуючим 58-ю армією ВС РФ генерал-майором Євгеном Нікіфоровим.

«Більш того, виконавці вбивства українських воїнів – Дмитро Уткін, Андрій Гураль та Андрій Лебедєв, після повернення в Росію були відзначені Путіним офіційними державними нагородами “Орденами мужності”», – підкреслили в СБУ.

У 2017 році слідчі СБУ виписали повідомлення про підозру керівнику «ПВК “Вагнера”» Дмитру Уткину.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Не дивлячись на те, що російські військові злочинці постійно знаходяться або на території країни-агресора, або в складі таємних контингентів сухопутних підрозділів військової розвідки РФ в Сирії і країнах Африки, Служба безпеки робить все можливе, щоб залучити їх до відповідальності», – підкреслили в службі безпеки.

Сьогодні в Україні проходить церемонія вшанування пам’яті загиблих військових в катастрофі Іл-76 під Луганськом. Її вже відвідав президент Володимир Зеленський разом з міністром оборони Степаном Полторак і головнокомандувачем ЗСУ Русланом Хомчаком.

Захід пройшов в Залі пам’яті ЗСУ на території Міністерства оборони.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...