facebook

Жили на заощадження: у “Народному фронті” вимагають, щоб зарплата у депутатів була 10 тисяч євро.

В Україні зарплати народних депутатів необхідно підвищити до рівня суддів – до 10 тис. євро.

Про це заявив в ефірі депутат Верховної Ради від фракції “Народний фронт” Андрій Помазанов.

На його думку, саме такі зарплати дозволять залучити в парламент професійних законотворців.

“Я нагадаю, що коли ми пішли в депутати, у мене зарплата була 4 тисячі гривень “з копійками”. На попередній роботі, начальником головного управління юстиції в Києві, у мене було близько 10 тисяч. Пішов на виборну посаду, і люди не хотіли, щоб ми отримували більшу зарплату. Мені пощастило, що я мав заощадження, які заробив ще адвокатської роботою”, – розповів Помазанов.

Депутат висловив упевненість, що “не може бути зарплата людини, від якої залежить доля держави, внутрішній і зовнішній вектор, економічний і політичний, на рівні 4 тис. грн”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

При цьому народний обранець зізнався, що з 2014 року його зарплата відчутно зросла, і зараз становить 34 тис. грн з усіма надбавками і відрахуваннями.

“Мені вистачає, але зарплата судді, яку ми встановили позаминулого року новим законодавством, становить близько 10 тис. євро. Були бурхливі суперечки щодо того, призначати їм таку зарплату чи ні. Я особисто був прихильником того, щоб збільшити суддям зарплату. Я сподівався, що прийдуть люди з адвокатури, з наукових установ і будуть відправляти правосуддя, а не кривосуддя, як це часто відбувається. Повертаючись до депутатів, можна було б наблизити цю зарплату до зарплати суддів”, – зазначив він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...