facebook

Стали відомі подробиці справи про загибель однорічного Микитки

Як раніше повідомляв КременчукТoday, 29 квітня у дитячій лікарні помер однорічний хлопчик.

Деталі справи повідомила заступниця міського голови Ольга Усанова. За її словами, управління охорони здоров‘я створило комісію з числа управлінців, педіатрів, до її складу увійшли також неонатолог, анестезіолог-реаніматолог, патологоанатом. Ці фахівці не працюють у дитячій лікарні, щоб не було упередженого ставлення. Вони дуже ретельно вивчили медичні документи дитини, починаючи від ведення вагітності мами і до історії хвороби в стаціонарі дитячої лікарні.

Комісія виявила, що дії лікарів приймального відділення, інфекційного відділення та реанімаційного відділення дитячої лікарні не повною мірою відповідали затвердженим медичним протоколам в плані обстеження та тактики ведення пацієнта. У відділенні реанімації було виконано діагностичну маніпуляцію без згоди батьків, як повинно було б бути. Реанімаційні заходи не відповідали протоколу лікування при даному стані.

За результатами службового розслідування директору дитячої лікарні Носенко було винесено догану за незадовільну організацію роботи і зобов‘язано дати принципову оцінку діям працівників лікарні, які мали відношення до лікування хлопчика. Крім того, директора зобов’язано організувати тренінги для лікарів з вивчення медичних протоколів, а трьох лікарів відділення реанімації (Шамрая, Авраменка та Струбчевського) направити на позапланову атестацію до обласного департаменту охорони здоров‘я. Носенко, в свою чергу, винесла догани трьом лікарям приймального відділення та трьом лікарям-анестезіологам, які спостерігали дитину. Таким чином була дана адміністративна оцінка діям кожному з лікарів та директору лікарні, – повідомила Усанова.

За фактом смерті дитини відкрито кримінальне провадження. Медична документація буде направлена на комплексну судово-медичну експертизу до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Ця експертиза допоможе встановити причинно-наслідковий зв‘язок між обставинами, які привели до смерті дитини. Суд дасть остаточну оцінку діям лікарів у цій трагедії.

На сьогоднішній день особисто написали заяви і за власним бажанням з посад звільнилися директор лікарні Носенко, завідувач відділення реанімації Авраменко та лікар-реаніматолог Шамрай. У відділенні реанімації забезпечене цілодобове чергування лікарів-анестезіологів. Виконує обов‘язки директора дитячої лікарні Костянтин Добрик, заступник директора з медичної роботи, – підкреслила заступниця мера.

Нагадаємо, під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що маленького хлопчика лікували у Кременчуцькій міській дитячій лікарні від захворювання шлунку, а смерть настала, за попередніми даними, від набряку головного мозку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...