facebook

Вбивство 5-річного хлопчика: чому поліцейських поновили на посаді попри провал атестації

Реформа Національної поліції активно йшла до великих міст, проте там вона зупинилася. Не всюди відбувся набір патрульної поліції, адже в маленьких містах, таких як Переяслав-Хмельницький, такий процес не відбувся.

В Переяслав-Хмельницькому стару міліцію провели через атестацію. Ті, хто залишився та пройшов ї, були переведені до патрульного, слідчо-оперативного та інших блоків поліції. Про це розповів народний депутат Мустафа Найєм у програмі 24 каналу “Що це було?”.

Нардеп заявив, що обидва поліцейські, які підозрювані у вбивстві, були звільнені. Перший не пройшов атестацію, тому комісія вирішила, що він не відповідає своїй посаді та має бути звільнений. Тоді він звернувся до суду і був відновлений на посаді. Суд вирішив, що атестація не має значення.

Другий поліцейський також був звільнений та звертався до суду, щоб його поновили на посаді. Йому навіть компенсували 85 тисяч гривень, повідомив Мустафа Найєм

“В день, коли хлопчик Кирило помер, то суддю Окружного адміністративного суду міста Києва, який розглядав справу поліцейського, Вища кваліфікаційна комісія суддів України визнали доброчесним суддею. Хоча по ньому зверталася Громадська рада доброчесності та вимагала його звільнення. Це суддя Костенко, який колись наїхав автомобілем на дівчину, уникнув повністю покарання та відновився на посаді”, – додав Найєм.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...