facebook

У Росії більша ймовірність стати жертвою злочинців або каральної машини правоохоронців

Робота за кордоном вже давно не дивина для українців. Багато років поспіль наші співвітчизники їздять за кордон у пошуку кращого життя. Та не завжди цей варіант заробітку є гарантією грошей та можливості жити в гідних умовах. Для багатьох такий вид заробітку може обернутися бідою. Часто українські заробітчани опиняються на вулиці без засобів для існування чи можливості повернутися до рідної держави.

Велика кількість робітників обирають країни Європи. Та все ж залишаються й ті, які, незважаючи на агресію країни-сусіда, продовжують заробляти у Російській Федерації. Вони далі працюють у державі, яка розпочала війну на українських землях. Та, на жаль, зараз, на відміну від країн Європи, у Росії більша ймовірність стати жертвою злочинців або каральної машини правоохоронців. Часто людям пропонують роботу, наприклад, кур’єра, обіцяють хороші гроші. Робочі отримували завдання, виконували їх, а потім виявлялось, що перевозили вони прекурсори чи наркотичні речовини. Потім до невинної людини приходила поліція, виявляла заборонені речовини та закривали заробітчан у СІЗО. І сьогодні достатньо велика кількість людей замість заробітків сидить за гратами.

Через російську агресію на українські землі на робітників у Росії чинять ще й сильний психологічний тиск. Людей можуть залякувати, шантажувати, а також переманювати на сторону, яка працює проти України. Російські спецслужби активно вербують українських громадян до співпраці. Людей змушують працювати на них, передавати вигідну інформацію, вести пропаганду. Через страх за власне життя та життя сім’ї  дуже багато із заробітчан йдуть на це.

На українцях, у прямому сенсі, заробляють гроші у Росії, це ще одна причина чому не варто відвідувати РФ. За рахунок лише тих коштів, які заробітчани пересилають в Україну, російська держава отримує мільйони американських доларів податків і внесків, не враховуючи додаткової вартості і того, що витрачається у РФ. Українські заробітчани, самі того не розуміючи, фінансують агресію Росії на Донбасі. За рік Росія для оплати війни на Сході витрачає приблизно 500 млн, а за рахунок заробітчан отримує близько 600 млн доларів. Тож праця українців на території Російської Федерації є більш ніж вигідною.

Враховуючи вищеназвані наслідки такого працевлаштування можна дійти висновку, що найбезпечніше – шукати роботу вдома. Тут, в Україні, практично кожен українець має свої можливості  та може боротися за свої права. Для тих, хто готовий працювати над собою, опановувати нові спеціальності, навички, здобувати освіту, двері великий вітчизняних компаній – відкриті. Проте набагато безпечніше отримувати менші гроші в країні, де на тебе не чатуватиме небезпека, аніж жити на вулиці чужого міста з страхом депортації чи приниження.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Олена Савчук для Ukraine live

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...