facebook

“Може померти”: у лікарні в Івано-Франківську не хотіли лікувати немовля, бо матері не вистачило грошей (фото)

В Івано-Франківську з обласної дитячої клінічної лікарні хотіли виписати жінку з 6-місячною донечкою, бо їй не вистачило грошей на лікування.

Про це повідомила у Facebook Валерія Кушніренко, пише «Правда.іф».

Жінка, мешканка с.Вербовець Косівського району, виховує 5 дітей. Відколи її маленькій Діані виповнилося два місяці, жінка постійно їздить з нею по лікарнях. Крихітці вже видалили пухлину на лопатці.

Зараз немовля знаходиться в Івано-Франківській обласній дитячій клінічній лікарні, в пульмонологічному відділенні, з попереднім діагнозом – запалення легень. Важить лише 4,2 кг.

Потрапило немовлятко у це відділення днями, а через добу його дівчинку та її маму вже хотіли виписувати, бо у жінки немає грошей на лікування дитини. «Дитина не тримає голівоньку, виглядає на новонароджену, знесилена, ще й запалення – і додому?, – обурилася Валерія Кушніренко.

Вона також зазначила: до неї звернулися небайдужі люди з проханням допомогти, бо дитина може померти. А лікарі навіть не знають точного діагнозу.

«Підійшли до лікуючого лікаря дитини, пояснили, що ми фінансово забезпечимо лікування крихітки. Зазначили: тільки скажіть, з чого потрібно почати? Відповідь просто вразила: «З голови!». – «Тобто з голови?», – перепитала волонтер. Відповідь лікаря: «То ж 5-та дитина в неї, і якщо не може дати раду з лікуванням, то для чого то їй потрібно, тільки хвора може народити п’яту дитину», – зазначила жінка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Та додала: «Шок! Ви розумієте, якщо дитина не буде набирати вагу, вона помре? – продовжила волонтер. Відповідь лікаря: «Так, розумію, а що я зроблю?». На цьому розмову завершили.

«Господи, ну як можна дивитися, як на твоїх очах згасає тільки розпочате людське життя? Як можна не боятися Бога та робити такі гріхи? Як можна спокійно дивитися і пожимати плечима, коли йде мова про життя, тільки через те, що в мами немає за що лікувати дитину? Так не повинно бути! Це ЖИТТЯ ДИТИНИ!!!», – наголосила Валерія Кушніренко.

Вона також повідомила: дитинці потрібно пройти повний курс обстеження, здати усі аналізи, щоб виявити причину її стану. Тепер про допомогу їй і матері просять небайдужих.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...