facebook

Саркозі заявив про намір знову стати президентом Франції у своїй новій книзі

В книзі екс-президент перелічив п’ять “фундаментальних принципів” своєї кампанії. Саркозі оголосив про намір балотуватися в президенти на палітурці своєї нової книги.

155956

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі досить оригінально підтвердив свій намір знову змагатися за найвищу державну посаду. Він видав книгу під назвою “Все для Франції”, в якій і заявив про свої президентські амбіції. “Я вирішив бути кандидатом на президентських виборах в 2017 році. Франція вимагає повної віддачі. І я відчув, що в мене є сили, щоб вести цю боротьбу в такий болючий для нашої історії час”, – цитує Le Figaro напис на звороті книги Саркозі.

Колишній президент Франції в книзі зауважив, що “вагався, чи повертатися в політичний дискурс”. Саркозі підкреслює, що “довгий час лише слухав”, а потів зважився знову боротися за президентське крісло. На своїй сторінці в Facebook екс-президент Франції і, вочевидь, майбутній кандидат на цю посаду написав: “Ця книга буде відправною точкою”. В ній він також спробував окреслити свою програму, яка буде “ґрунтуватися на п’яти стовпах”: правда, боротьба за французьку ідентичність і спосіб життя, конкурентоспроможність Франції, “щоб вона знову стала економічно потужною країною”, відновленні авторитету влади, “свободі і відновлені надії на майбутнє”.

Раніше видання The Economist писало, що з Frexit може початися остаточний розпад Євросоюзу. І початок цьому процесу може дати саме Саркозі, якщо переможе на виборах. Соціологи будуть шоковані. А Саркозі скорчить хоробру міну. “Вічна Франція”, – скаже він, намагаючись звучати сміливо, як Шарль де Голь, який провів країну через набагато гірші часи. І ні, Саркозі не піде у відставку після цього. На думку видання, французький політик здобуде перемогу на виборах, спекулюючи на страху, на якому, до речі, збудована кампанія мільярдера Дональда Трампа в США.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...