facebook

У Канаді прийняли закон пов’язаний з українцями

Депутати Національної асамблеї Квебеку 2 червня 2010-го прийняли законопроект про визнання Голодомору 1932-1933-х років геноцидом українського народу та проголосили День пам’яті жертв Голодомору.

“Закликаємо уряд Канади до визнання українського Голоду/Геноциду 1932-33 років та засудження будь-яких спроб заперечити або спотворити цю історичну правду, яка була нічим іншим як геноцидом”, – йшлося в резолюції Сенату прийнятій за 7 років до того.

28 травня 2008 року Палата громад прийняла Акт про Голодомор.

“Український голод і Геноцид 1932-1933 років відомий як Голодомор був навмисно спланованим та здійснений радянським режимом Йосипа Сталіна з метою систематичного руйнування сподівань Українського народу на свобідну та незалежну Україну, що мало наслідком загибель мільйонів українців у 1932-33-го.

ЇЇ Величність за порадою та погодженням з Сенатом і Палатою громад Канади постановляє: 1. Цей акт може називатися Актом Дня пам’яті Українського голоду та Геноциду. 2. По всій Канаді, кожного року, четверта субота листопаду буде “Днем пам’яті Українського голоду та Геноциду”, – йшлося в документі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...