facebook

Море стало криваво-червоним, десятки загиблих: подробиці та кадри бійні

На відомому курорті сталася бійня, жорстокість якої вразила весь світ

На Фарерських островах місцеві жителі вбили понад 150 дельфінів. З’ясувалося, що вони слідували традиції. Рибалки на човнах заганяють зграю дельфінів на мілководді і вбивають їх, втикаючи спеціальні списи в шию (в районі спинного мозку). Тварини стікають кров’ю, яка наповнює всю бухту. Витягувати дельфінів на берег і обробляти їх рибалкам допомагають жінки і навіть діти.

На цей раз вони вбили 130-150 чорних дельфінів — грінд, як їх називають місцеві, і 10-20 короткоголових дельфінів, повідомляє Unilad.

Бійня відбулася в місті Торсхавн, столиці острова Стреймой. З початку 2019 року на Фарерських островах таким же варварським способом забито вже більше 500 дельфінів. Місцеві жителі виправдовують жорстокий звичай тим, що в суворому кліматі регіону майже нічого не росте і вони змушені вбивати дельфінів заради виживання.

Після події зоозахисна організація Blue Planet Society закликає користувачів інтернету підписати петицію на захист дельфінів. Чорні і короткоголові дельфіни знаходяться під охороною в Євросоюзі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...