facebook

Лікарям вдалося врятувати новонароджену дитину, яка важила не більше за яблуко

В одній із клінік міста Сан-Дієго штату Каліфорнія виходили найменшу у світі новонароджену дитину. Дівчинка з’явилася на світ з вагою 244 г і зростом менше 23 см. Ім’я їй дали Сейбі.

Пологи пройшли шляхом кесаревого розтину. Призначили його через наявність у матері прееклампсії — небезпечного для життя ускладнення вагітності, яке загрожує відмовою в жінки нирок і печінки. Пише відоме британське видання Dailymail.

“Це був найстрашніший день мого життя. Я весь час повторювала їм, що вона не виживе, адже їй лише 23 тижні”, — згадує мама Сейбі.

Лікарі не давали втішних прогнозів, але продовжували боротися за життя дитини.

“Моєму чоловікові сказали, що вона не проживе більше години. Але цей час розтягнувся на дві години, які перетворилися на день, а день перетворився на тиждень”, — розповідає мати.

Перші три дні після свого народження Сейбі важила не більше за яблуко. Стан її був важким. Однак дівчинці пощастило уникнути ускладнень, які загрожують недоношеним дітям. У лікарні Сейбі провела наступні 5 місяців свого життя. Виписали її здоровою з вагою 2,5 кг.

“Раніше дітей, народжених до 28 тижня, ми навіть не намагалися врятувати. Але технології змінилися. Цей випадок — справжнє диво. Не лише наші професійні навички допомогли, а й неабияка удача. Не кожна дитина з такою вагою і такого розміру виживає, не маючи ускладнень”, — каже доктор Возняк, лікар Сейбі.

Перші 5 років лікарі дівчинку регулярно оглядатимуть. Перевіряти будуть на наявність проблем із зором, слухом і загальним розвитком.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...