facebook

Чи щасливі жінки без чоловіків та дітей

Рівень щастя сучасних жінок не залежить від наявності чоловіка та дітей. Незаміжні та бездітні жінки — найщасливіша підгрупа населення.

 

 

Пол Долан, британський психолог-біхевіорист, професор Лондонської школи економіки переконаний, що така підгрупа населення швидше за все, живе довше, ніж їхні одружені однолітки.

Ще ж і надто, за статистикою, жінки в шлюбі й материнстві помирають раніше за самотніх, – наводить слова Долана The Guardian.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо ви чоловік – вам потрібно одружитися. Якщо ви жінка – не переймайтеся, що вчасно не вийшли заміж,
– пояснює професор.

На його переконання, для чоловіків одруження корисне. Це концентрує їхню увагу, сприяє більшим заробіткам, мотивує займатися спортом, зменшує кількість авантюр і ризику.

У жінок часто навпаки – вони беруть на себе багато обов’язків, розриваючись між родиною, дітьми, роботою та власним “я”. Це збільшує кількість стресу в їхньому житті, а тому скорочує його тривалість.

Коли я запитував жінок, чи щасливі вони в шлюбі, вони відповідали “так”. Але коли з кімнати виходив їхній чоловік, то називали своє становище жалюгідним,  – додає Пол Долан.

Шлюб має свої переваги для обох сторін, зокрема це медична страховка, сталий спосіб життя, емоційна підтримка та інші можливості – стверджує професор. Однак життя і щастя без шлюбу теж існують.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...