facebook

У Зеленського розповіли, що буде з цінами на газ: подробиці

Представник президента України Володимира Зеленського розповів, що найближчим часом буде відбувається з комуналкою

 

 

Про це повідомив представник президента в уряді Андрій Герус, передає «112.Україна».

«Якщо ми говоримо про ціну газу, то ціну на газ встановлює Кабмін, але на сьогоднішній день немає жодних вимог щодо ціни газу. Цей пункт меморандуму є виконаним. Я не бачу підстав, щоб в найближчі кілька місяців тарифи зросли. Я думаю, що не будуть зростати тарифи, немає таких підстав», – зазначив він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тим не менш, упевнений Герус, Україні необхідно заповнити підземні газові сховища на випадок «сюрпризів від Росії», щоб можна було спокійно пережити цю зиму.

Крім того, він нагадав, що Росія повинна «Нафтогазу» велику суму.

«Було рішення Арбітражу, згідно з яким Росія повинна продати “Нафтогазу” 5 млрд кубометрів газу. Ми за те, щоб рішення цього Арбітражу виконувалося. Там не треба додаткових переговорів, є рішення Арбітражу, де зазначений обсяг газу і ціна газу. Ми вважаємо, що це рішення потрібно виконувати», – підкреслив він.

Як повідомлялося раніше, команда президента України Володимира Зеленського заявила, що розглядає можливість зниження ціни на газ. Про це заявив глава Адміністрації президента Андрій Богдан.

«Ми розглядаємо різні шляхи зниження ціни на газ. Але ці рішення ми можемо приймати після консультації з міжнародними партнерами, тому що залежність України, на жаль, від минулої влади, від їх рішень, дуже велика залежність від МВФ та інших міжнародних організацій», — зазначив він.

Більш того, за словами Богдана, на сьогоднішній день Україна опинилася в ситуації, коли змушена узгоджувати свої дії з Міжнародним валютним фондом, оскільки є ризик отримати негативні наслідки кредитної і фінансової політики.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...