facebook

Незмінні теми новин, якими російська пропаганда маніпулює на постійній основі

Російська пропаганда беззупинно проникає в інформаційний простір України. У своїх матеріалах країна-агесор активно обговорює події, які відбуваються у нас. А рейтинг тем, про які говорять у Росії, постійно збільшується.

Відповідно до російської концепції дискредитації українського політичного керівництва, серед усіх пропагандистських тем найбільше уваги присвятили критиці новообраного Президента Володимира Зеленського. А у порівнянні з Президентом Порошенко критикують його м’якіше. Зміну влади в Україні подають як повалення “диктатора Порошенка”.

Також багато пишуть про наше історичне минуле. У зв’язку з “днем Перемоги”, основним ідеологічним святом Росії, пропаганда намагалася украпити радянські історичні міфи серед аудиторії сайтів. Традиційно українців звинувачували у нацизмі, а всі намагання відійти від радянської історичної концепції подавалися як відродження нацизму. Крізь призму поточних подій просуваються наскрізні, незмінні теми, якими російська пропаганда маніпулює на постійній основі: ЗСУ обстрілює мирне населення, в Україні керують нацисти, влада в Україні – це “режим”, у країні економічна розруха, бідність, здійснюється ручне управління США.

Такі інформаційні матеріали, які часто не відповідають дійсності, публікують на таких же сайтах, а також поширюють у загальних групах, які доступні великій кількості населення. Буває, що такі новини збивають людей з пантелику, сіють паніку у суспільстві. Саме з такою метою і створюють фейкові матеріали, бо такі наслідки вигідні стороні країни-агресора.

Потрібно довіряти таким інформаційним ресурсам, які працюють на правдиві новини та не публікують сумнівні матеріали. Мирне населення повинне розрізняти фейк від правди, висміювати безглузді підозрілі тексти і в жодному разі не поширювати їх. Перш ніж повірити у той чи інший новинний зміст, краще перевірити інформацію в іншому, надійному джерелі. Якою б соціальною мережею ми не користувались, які новинні сайти та групи не читали, ми постійно знаходимось під загрозою негативного впливу зі сторони РФ. Тому бачити правдиві матеріали, без пропаганди та брехні, – наше обов’язкове завдання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Олена Савчук для Ukraine live

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...