facebook

На Київщині побили адвоката

У Білій Церкві, що на Київщині, 20 травня побили адвоката Олексія Несвітайла — він у лікарні. Поліція відкрила кримінальну справу, поки що нікого не затримали.

Про побиття адвоката повідомив Комітет захисту прав адвокатів Ради адвокатів Київської області.

Близько 13 години кілька чоловіків побили адвоката — у нього зламана щелепа, вибиті зуби та чисельні тілесні ушкодження.

У комітеті Громадському зазначили, що нині Несвітайло в лікарні.

Речник поліції Київської області Микола Жукович розповів Громадському, що правоохоронці поки що нікого не затримали — встановлюють осіб.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також відкрили кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу: 398 («Погроза або насильство щодо захисника чи представника особи»), 399 «Умисне знищення або пошкодження майна захисника чи представника особи»), 400 («Посягання на життя захисника чи представника особи у зв’язку з діяльністю, пов’язаною з наданням правової допомоги»).

Стаття 400 вказує на те, що справу пов’язують саме з професійною діяльністю Несвітайла.

Безпосередньо у Комітеті захисту прав адвокатів, побиття пов’язують з кримінальною справою щодо власності, з якою Несвітайло працював.

‼️УВАГА ‼️ ‼️ ПОТРІБЕН РОЗГОЛОС ‼️ ‼️ НАПАД НА АДВОКАТА ‼️20.05.2019 року приблизно о 13:00 годині у м. Біла Церква групою осіб було вчинено напад на адвоката НЕСВІТАЙЛО Олексія при виконанні останнім своїх професійних обов`язків.Адвокату завдано чисельних тілесних ушкоджень, зламано щелепу, вибито зуби, знищено особисте майно адвоката. За вказаним фактом до Білоцерківського ВП ГУ НП в Київській області подано заяву про вчинення кримінального правопорушення.Вказану подію взято на особистий контроль Головою Ради Київської області. Комітетом захисту створено групу для надання допомоги колезі.

Gepostet von Комітет захисту прав адвокатів Ради адвокатів Київської області am Montag, 20. Mai 2019

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...