facebook

На Кіровоградщині розслідують смерть новонародженої дитини

На Кіровоградщині розслідують смерть новонародженої дитини, що сталася 4 квітня 2019 року в Знам’янській міській лікарні ім. А. В. Лисенка.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень, повідомляє кореспондент CBN.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу України (невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для неповнолітнього). Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Враховуючи те, що для встановлення наявності чи відсутності в діях медичних працівників факту неналежного виконання своїх професійних обов’язків необхідні спеціальні знання в галузі судової медицини, виникла необхідність у проведенні експертизи.

15 травня слідчий суддя Знам’янського міськрайонного суду погодив клопотання про проведення комісійної судово – медичної експертизи.

На вирішення експертизи, зокрема, поставлять такі питання:

– чи вірно визначено медичним працівником знам’янської лікарні можливість народження дитини без проведення кесаревого розтину?
– чи стало б проведення кесаревого розтину породіллі умовою до народження дитини здоровою?
– чи можливо стверджувати, що шкідлива звичка (паління) породіллі могла призвести до патології розвитку плоду, що стало причиною смерті дитини?

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...