facebook

Популярні товари зникнуть з полиць магазинів, доведеться запасатися: що заборонять

Деякі товари повністю зникнуть з прилавків магазинів, деякі з них є просто незамінними на пікніках

 

 

Таке рішення в ЄС прийняли нещодавно, але діяти воно почне остаточно за два роки з 2021 року. Європарламент відмовився від пластикового посуду і закликає інші країни приєднатися до програми по захисту навколишнього середовища і планети в цілому.

У країнах Євросоюзу буде заборонено використовувати пластиковий посуд, ватні косметичні палички, соломинки для пиття. Всі ці речі можна виготовляти з інших матеріалів, наприклад не менш успішно сьогодні використовується паперовий посуд, навіть трубочки для пиття також виготовляють з паперу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, з 2024 року пластикові пляшки в Європі будуть продавати тільки з прикріпленими до них кришками.

Повністю не заборонять, а тільки обмежать використання виробів із пластику, для яких поки немає екологічної альтернативи. Це, наприклад, пластикові стакани і упаковки для продуктів харчування. Країни ЄС повинні самостійно вжити відповідних заходів, як боротися з такими відходами і чим в подальшому їх замінити.

На упаковках ряду одноразових продуктів, що містять певну кількість пластику, – зокрема, вологі серветки, жіночі гігієнічні прокладки – обов’язково будуть вказівки про негативну дію на навколишнє середовище.

В Європі також планують до 2025 року не менше 77% пластикових пляшок утилізувати разом з пластиковим сміттям. До 2030 року цей показник повинен вирости до 90%. А ще пластикові пляшки мають щонайменше на 25% складатися з вторсировини, до 2030 року – 30%. За використання пластикового посуду, такого, як наприклад, пластикові стаканчики або коробки для піци, стягнуть додаткові податки.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...