facebook

57 швів лише на голові: під Києвом собака накинувся і пошматував маленьку дівчинку

Досі правоохоронці не можуть похвалитися, що тварина впіймана і люди в безпеці. На Київщині 8-річну дівчинку пошматував собака. Тепер батьки жертви нападу просять допомогти знайти собаку і з’ясувати, чи не заразив він їхню доньку сказом, ідеться в сюжеті ТСН.

 

 

Права щока маленької Насті нині – суцільні шви. Мама Вероніка лише на обличчі нарахувала їх 57, а скільки по всьому тілу, навіть лікарі не знають. На щастя, до життєво-важливих органів собачі зуби не дісталися. “Головне – це була косметика. На щастя, око не постраждало. Щічна, скронева ділянка. Для дівчинки це дуже важливо, щоб не виникло після операції ніяких деформацій”, – каже завідувач відділення щелепно-лицевої хірургії київської дитячої клінічної лікарні №7 Геннадій Коротченко.

Поруч із двором, в якому все сталося, – приватний сектор, то не відомо, чи це був бродячий пес чи на вільному вигулі. Батьки жертви нападу просять допомогти знайти собаку і з’ясувати, чи не заразив він їхню доньку сказом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Настя стверджує, що не пам’ятає подробиць нападу тварини, а свідки кажуть, що діти самі покликали пса у двір, аби погратися. Спершу все було добре, але в якусь мить пес накинувся на дівчинку. Поліна та Діана гуляли гуртом після школи та все бачили – кажуть, собака зустрівся їм уперше. Пса пробували нагодувати травою і сфотографувати. “Настя ось так поставила телефон, собака нормально. Чи це спалах був і собака злякалася, я не знаю – собака просто накинувся на Настю”, – розповідає очевидець Поліна.

Від переляку діти розбіглися. Особливих прикмет собаки вони не запам’ятали, тож волонтери не мають достовірних відомостей про те, кого саме слід шукати. “Це може бути домашній собака на само вигулі, це дуже часто відбувається”, – кажуть вони. В таких випадках зоозахисники говорять про спільну відповідальність і власників собак, і батьків: “Неможна підходити до собак, яких вони не знають – безхатні це собаки чи домашні. Батьки мають проводити роз’яснювальну роботу для своїх дітей, враховуючи, що така ситуація відбулася, вона має бути показовою, прикладом для батьків і дітей, що так вчиняти неможна”.

За одним із фото знайшли собаку, котрого підозрюють у нападі на дитину. Захисники тварин хочуть якомога швидше знайти пса та перевірити його на сказ. Водночас ентузіасти переживають, щоби пошук однієї собаки не перетворився на помсту і побиття інших безхатніх тварин. Більше читайте тут: https://tsn.ua/ukrayina/57-shviv-lishe-na-golovi-pid-kiyevom-sobaka-nakinuvsya-i-poshmatuvav-malenku-divchinku-1345713.html

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...